Wainscoting i badrum

Wainscoting i badrum

Wainscoting installerar träpaneler och paneler i ett mönster längs väggen. Den är avrundad med en horisontell remsa som sträcker sig över ett rums omkrets. Vi delade idéer som detta för några år sedan, och eftersom denna typ av inredning fortsätter att växa i popularitet vill jag komma tillbaka till ämnet och titta på panelerna i synnerhet: i badrum.

Beklädnad i badrum kan användas som ett dekorativt element, isolering eller för att förhindra eller täcka vattenskador på väggar och kan installeras i valfri höjd. Det kan läggas till för att förena inredningen i ett badrum och skapa en sammanhängande och samordnad design. Även om du säger att den är inaktuell är den inte – den används ofta inte bara i traditionella och rustika utrymmen utan också i glamorösa moderna utrymmen. Skandinaviskt och mycket mer – det kan bokstavligen designas för alla rum.

Wainscoting är ett ovanligt alternativ till väggplattor, kostar mindre och får rummet att känna sig bekvämt och inbjudande som ett vardagsrum. Det ger det också en elegant touch samtidigt. Dessutom är det en bra idé för vintage, shabby-chic och rustika utrymmen som ser bättre ut med paneler än kakel om du vill göra dem mer snygga. Den kan installeras i valfri höjd. Om du har ett fristående badkar, täck utrymmet runt det eller runt diskbänken för att förhindra att dina väggar tappar till exempel. Beklädnaden kan målas för att matcha väggarna, möblerna och alla andra element i rummet.

Måla badrumsbeklädnaden i en färg som definierar det tema du valt för rummet. Om du till exempel vill ha en naturligt inspirerad dekor eller en zen- eller spa-atmosfär kan du arbeta med gröna, beige och gråtoner i kombination med vitt. Du kan matcha panelen till dina badrumsmöbler om du vill skapa en sammanhängande och sammanhängande interiör med en dominerande accentfärg. Eller gå tvärtom för att skapa ett djärvt, kontrasterande utseende! Lägg till en touch av färg i rummet genom att använda djärva paneler som inte kan konkurrera med något annat element i badrummet.

Före och efter: Badrummet
Wainscoting i badrum: 25 snygga idéer - DigsDi
Beslut om master badrumsdesign - Kakel mot trä Wainscoting - gammalt.
Badrum med marmorwainscoting - övergångsrum - badrum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*