Vindtäta jackor

Vindtäta jackor

Män och kvinnor är ofta glada när de bär en vind- och väderbeständig jacka och inte bara till sjöss. Specialvindjackor håller den kalla vinden borta från kroppen, har vanligtvis en huva och är gjord av regntätt material.

Klassificering av kategorin vindskydd

Den som har överraskats av det stormiga vädret under sin semester vid kusten kommer säkert att uppskatta egenskaperna hos en bra vindjacka.

Material och funktion

Den klassiska vindjackan består vanligtvis av ett lätt, vindtätt och regnavvisande material som t.ex.

  • polyamid
  • nylon-
  • Goretex eller
  • Sympatex.

Dessa ämnen säkerställer att varken kall vind eller fukt tränger in i kroppen och kyler ner den. Samtidigt garanteras en viss andningsförmåga så att bäraren inte svettas för mycket även under intensiv fysisk ansträngning.

Gränssnittsalternativ

De flesta vindskydd har en huva som antingen är fäst på utsidan och kan vara avtagbar eller väntar i kragen på jackan som ska användas. Huven är ofta utformad med dragsko så att du kan dra den närmare huvudet om det behövs. Snittet på en vindjacka är mer avslappnat, eftersom det vanligtvis bärs över en varmare tröja och inte bör begränsa bäraren.

Det finns modeller med full dragkedja eller delvis kontinuerlig förslutning. De senare dras helt enkelt över huvudet och kallas vanligtvis en ”vindjacka”. Manschetterna och den nedre fållen är ofta försedda med ett elastiskt midjeband, en dragsko eller kardborreband för att få en tät passform och för att förhindra att den kalla luften ”dras in”.

Tack vare den lätt hopfällbara, lätta och inte voluminösa ytan kan vindskydd förvaras i nästan vilket handbagage som helst och transporteras utan problem. Så de är en praktisk följeslagare ”just in case”.

Facecozy Mäns vindtäta jackor 1 lager huva tunn andningsrock.
Herr vattentäta vindtäta jackor Sportswear Softshell Jacket.
Raidlight Hyperlight Windproof Jacket 19 Jackor KLÄDERUTRUSTNING.
China Winter Coldproof Fleece Jacket Outdoor Windproof Jackor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*