Victorain House betongytor

Victorain House betongytor

Designat av arkitekten Pete Kennon i Melbourne-baserade Kennon + -studio för en ung familj på fem, kombinerar detta fyra sovrum hem sömlöst en pittoresk viktoriansk stuga med en modern, konkret förlängning av minimalistisk nåd och formell åtstramning. Huset är utvecklat i nära samarbete med sina ägare, den prisbelönta frisören Joey Scandizzo och hans fru, TV-personligheten Jane Scandizzo, och är ett direkt arkitektoniskt svar på parets livsstil och känslor.

Medan den omsorgsfullt renoverade viktorianska byggnaden kännetecknas av moderna utsmyckningar – utsidan, klädd med väderbrädor, pryds med dekorativa gjutjärnspikar, med utsmyckade marmorskorstenar, gipshörn och takroser inuti – den in situ gjutna betongförlängningen är ett paradigm av minimalistisk design. Betongkonstruktionen ger förlängningen en känsla av robusthet som ger hållbarhet och stabilitet. Samtidigt beskriver dess elementära, välvda lådform den arketypiska formen på ett hus, vilket väcker en känsla av mysighet. Dessutom återspeglar den upprepade gavelformen det ursprungliga husets arkitektoniska arv och kombinerar harmoniskt gammalt och nytt trots de stilistiska skillnaderna.

Interiörens färgpalett, som består av neutrala vita, grå och svarta toner, är baserad på den exponerade betongytans tonmjukhet och skapar en dämpad och lugnande atmosfär, som understryks av en minimalistisk estetik av klara linjer och gles dekor i vitt på vitt kompositioner spelar på de olika nyanser av vitt som används på den historiska fasaden. Naturliga trä- och marmorytor kompletterar den organiska råheten i betongen på plats, medan möbler gjorda av rotting, läder och bomull berikar interiören utan att försämra den dominerande färgpaletten. I Scandizzo House arbetar form och material tillsammans, vilket i slutändan leder till en fridfull fristad för familjen.

DigsDigs - Sida 19 av 843 - Inredning och hemdesign Ide
McLaren Excell lägger till en konkret förlängning till en viktoriansk ho
Reflekterande rostfria ytor och polerat betonggolv.
Gresford Architects lägger till rosa betongförlängning till Hackney hou

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*