Västra stövlar

Västra stövlar, ofta kallade västra stövlar eller cowboystövlar, är särskilt extravaganta läderstövlar och vanligtvis med ornament, som främst bärs av motorcyklister eller män och kvinnor som älskar det vilda västern.

Klassificering av kategorin Western boots

Västra stövlar är populärt kända som cowboystövlar och är en speciell form av stövel. De blev populära i början av 1960-talet när fler och fler amerikanska westerns visades på tyska biografer. Precis som jeans är den västra kängan en del av cowboys dagliga arbetskläder, men har alltmer bärs i privata miljöer på grund av filmens popularitet.

egenskaper

Är kännetecknande för den västra kängan

  • axeln som når mitten av kalven.

Detta är försett med två öglor på skaftets övre kant till vänster och höger om kalven, som tjänar till att sätta den västra kängan på mer bekvämt utan skohorn. Den västra kängan

  • berör inte riktigt foten på vristen

vilket leder till det typiska ”cowboy-gänget” när man bär stövlarna. Ett annat inslag i den västra kängan är

  • formen på hälen, som är kilformad och rundad på ytterkanten.

Han är

  • aldrig högre än 5-6 tum

och har denna speciella form så att du kan fästa sporrar på den. Dessa är fästa runt hälen med ett läderrem och användes ursprungligen av cowboys för att köra sina hästar.

Det betyder i dagens modevärld

Idag möter vi västra stövlar om och om igen på det aktuella sättet. Det produceras ofta som ett stilelement i speciella färger och läder. Cowboykängan är endast delvis bärbar för män, eftersom den ofta förknippas med något klichéproletärt och macho-beteende.

De 10 bästa cowboystövlarna för kvinnor 2020 |  Strategisten |  New York.
Laredo Western Boots 611
Ariat Exotic Western Boots Dam Vaque
Cowboy & Western stövlar för män |  FRYE Sedan 18

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*