Västra stövlar för kvinnor

Västra stövlar för kvinnor

Västra stövlar är en underkategori av sko bas stövlar och stövlar I allmänhet arbetar cowboys skorDessa är fotkängor eller stövlar med en sluttande häl på ungefär fyra eller fem centimeter hög och en vanligtvis traditionell och utsmyckad axel. I handel, onlinebutiker och försäljning finns de västra stövlarna också under namnet cowboystövlar eller västra stövlar och finns för kvinnor och män och mindre ofta för barn.

De klassiska västra damstövlarna – egenskaper och material

Västra stövlar är kängans form som traditionellt bärs av cowboys och som tillhör kategorin ridskor. Cowboystövlarna i gummistövlarna, som i sin tur baserades på de hessiska kavalleriets stövlar, har sitt ursprung. De västra stövlarna är skräddarsydda efter cowboyens behov och hans verksamhet och har vanligtvis vissa egenskaper: Favoritmaterialet i den övre läderdesignen är kohudDetta är särskilt robust och fjädrande och skyddar både foten och underbenet på ett tillförlitligt sätt från skador som orsakas av nötkreatur som ska skyddas eller andra miljöpåverkan. En sammansvetsad konstruktion är lika viktig som en relativt smal lädersula, vilket skulle möjliggöra en bättre känsla för stigbyxor och djur.

De Kängans tå måste vara avsmalnandeför att göra det lättare att komma in i sadelbygeln.

Den mest avfasade hälen är ungefär fyra till fem centimeter bred för både kvinnor och män Fäst fötterna ordentligt i stigbygeln för att möjliggöra och uppnå en förbättring av sadelstyrkan. Eftersom västra stövlar ofta bärs med sporer är en stödyta på hälen också en del av stöveln.

ARIAT Delilah Western stövlar för kvinnor - 10021457-6.5 |  Blain's Farm.
Corral Broderad Cowboy Boot - Damskor |  Spänne |  Läder.
Ariat Dam Circuit Champion Dusty Brown och Turkos Floral.
Dam Shadow Rider Western Boots - Skip's Western Outfitte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*