Vad är ett modernt hem från mitten av århundradet

Vad är ett modernt hem från mitten av århundradet

Med sina rena linjer och extremt cool atmosfär har modern inredning från mitten av århundradet varit populär i ungefär ett decennium. De bekväma och eleganta designen passar dagens mer avslappnade livsstil och öppna planritningar.

Vad är modern stil från mitten av århundradet? Det är verkligen en referens till utvecklingen från mitten av 1900-talet – främst efter andra världskriget – när det gäller arkitektur, möbler, material och teknik som kommer att bli populär efter krigets slut. De flesta källor accepterar i allmänhet att storhetstiden var omkring 1945-1969. Det moderna mitten av århundradet har många rötter i den tyska Bauhaus-stilen. Tack vare migrationen från Europa efter andra världskriget tog designers denna typ av inredningsdesign till USA, där den blev och fortfarande är extremt populär.

Stilen är populär den här dagen eftersom den passar perfekt med dagens moderna, samtida och eklektiska heminredningsstilar. En koppling till skandinavisk minimalism och införandet av naturmaterial är en kärnfunktion som driver dess anhängare.

Karaktäristiska egenskaper

Tydliga linjer

Det moderna mitten av århundradets återhållna och eklektiska utseende bygger på rena linjer, kurvor och släta ytor. Det handlar mer om geometrisk minimalism, och överdriven inredning finns ingenstans i modern design från mitten av århundradet. Designfilosofin handlar om att fokusera på styckets grundläggande element och funktion.

material

Plywood, plast, metall, glas, vinyl, plexiglas och lucit uppträdde i möbler från denna period. Trädetaljer är fortfarande ett samlande element i modern design från mitten av århundradet, härrörande från skandinaviskt inflytande. Färdigt och obehandlat trä används för dekorativa detaljer som dörrar, knappar, filtar och förvaring.

Färger

Rena linjer och enkla former ger gott om utrymme för färg i modern design från mitten av århundradet, som är känt för sina djärva färger. Var inte rädd för att vagga olika djärva nyanser här och där, inklusive klädsel, tapeter, ljusa golv, mattor och andra saker.

Mönster och struktur

Texturer är också viktiga i modern design från mitten av århundradet, som i alla rum som är moderna och fulla av rena linjer och minimalistiska former. Element som lurviga mattor, grova stenskorstenar, släta glasbord, tunn keramik och texturerad klädsel ger ett mer intressant utrymme. Glöm inte abstrakt målning och kuddar för att polera ut utseendet.

Mid-Century Modern Home With Laconic Decor - DigsDi
Pin på Mid Century Mode
7 moderna hem från Midcentury på platser du inte kan förvänta dig |  fastighetsmäklare.
Orörd midcentury modern pärla i Palo Alto säljer på 13 dagar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*