Vad är ett minimalistiskt hem

Vad är ett minimalistiskt hem

Minimalism är den stil som nyligen har tagit över världen och inspirerar människor mer och mer. Kort sagt är det en design som reduceras till dess väsentliga syfte och identitet genom att eliminera allt onödigt. Slutsatsen är ”mindre är mer”. Denna reducerade estetik exemplifierar enkelhet som bäst och inspirerar till ett förenklat sätt att leva – minimalism i kläder, saker, i ditt huvud.

Minimalism är så populär eftersom den, förutom att se bra ut, har flera fördelar. Först är det känt att ett snyggt, rent rum ökar vår lycka och hälsa. För det andra erbjuder strömlinjeformade möbler mer utrymme, även i de minsta utrymmena. För det tredje kommer en lugn färgpalett eller begränsade färgval att göra rummet känt lugnt och mindre kaotiskt. När allt kommer omkring betyder mindre av allt mer pengar i fickan.

Färger

När de flesta tänker på minimalistisk hemdesign, föreställer de sig troligen en strikt färgpalett i svart och vitt. Detta kan vara skrämmande och få ett rum att känna sig inte inbjudande. Tänk på minimalistiska färgpaletter som kompletterande neutraler, inte skarpa kontraster. Förenkla ditt färgschema genom att ta bort onödiga färger och begränsa dem till två eller tre färger. Försök att lägga samma färg i olika strukturerade delar. Lägg till exempel grå ullkuddar på en grå soffa. Om du redan har ett neutralt utrymme kan du lägga till en färgfärg för att få ett konstnärligt fokus, men var inte överst. Kom ihåg att mindre är mer.

Funktion och störning av störningar

Dessa två punkter kan betraktas som en del av designen. Du bör ta hänsyn till dem när du skapar ett minimalistiskt utrymme. Besvikelse: Att bo i ett rent och klart rum är inte bara minimalistiskt utan också hälsosamt. Om du har tillbehör eller andra föremål som bara samlar damm, donera dem. Negativa utrymmen är en oumbärlig del av alla minimalistiska utrymmen. Så du kan blåsa nytt liv i rummet och lägga till lite negativt utrymme. Läs mer om negativa utrymmen och deras fördelar här.

Fokus i ett rum skapas ofta av möblerna och tillbehören i det, men sådana saker talar sällan om rummets funktion. Gör det bara med en del som utökar funktionen som B. en vacker lampa över ett tomt matbord eller ett färgglatt möbel. Varje gång du lägger till en, fråga dig själv: krävs det här? Om inte, glöm det.

möbel

Formen på varje möbel ska vara enkel med rena linjer. Du kan behålla öppenhetstemat genom att välja öppna möbler. Detta kan vanligtvis hittas i form av klara bord och enkla metallramar. Håll accenterna små och enkla, men använd dem för att undvika att se kalla och tråkiga ut. Njut av!

Minimalistisk stil och inredning
Hemligheten till ett perfekt minimalistiskt hem är lättare än du.
3 saker att tänka på när man bygger en minimalistisk stil Ho
Minimalistisk stil och inredning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*