Vad är en stuga stil hem

Vad är en stuga stil hem

Ordet ”stuga” som ursprungligen var ”splinter” var långt ifrån betydelsen av en bonde som bodde i ett litet hus med en ladugård till betydelsen av ett litet hus. Medan Europas stugor fungerar som bostäder, hänvisar stugorna i Amerika vanligtvis till ett fritidshus. Hur ser det ut och hur tar man fram en stugstil om man vill? Låt oss ta en titt på några särdrag hos ett sådant hus.

Utanför

Ett fritidshus på den engelska landsbygden liknar ofta en annan levnadsstil. Det kan finnas en enkel serie fönster, som i ett georgiskt hus, eller så kan du hitta korsvirkesmönstret för ett Tudor-hus. Om du vill ta ditt fritidshus i en mer modern riktning, försök att hålla den historiska charmen och använd färg och detaljer som armaturer för att få ditt lilla hem uppdaterat. Till exempel är svart ett bra alternativ som gör att din stuga sticker ut från resten av de charmiga stugorna.

Halmtak är så klassiska som möjligt och tillsammans med några klätterrosor har du en engelsk stuga som är lämplig för filmen. Om du vill skapa ett strandstugautseende kramar du bältros i det viktorianska havet. Parat med din klassiska mintgröna och de blåsiga gräset gör du ditt fritidshus till en plats du aldrig vill lämna.

Om du inte har en veranda att dekorera, skapa fönsterlådor. De gör det enkelt att lägga till en färg i din stuga och det blir lätt att byta ut dem säsongsmässigt. Inte bara är en uteplats ett utmärkt sätt att utöka ditt underhållande utrymme, det lyfter också fram den mysigaste stugainredningen.

Inre

När du renoverar en historisk stuga kommer du sannolikt att hitta många saker under det moderna ved och gips, som tegel och sten. Om du kan, lämna dessa föremål öppna för att ge din stuga en riktig nostalgisk känsla. Strålar har varit en vanlig syn i en stuga och kan behöva lite prick, men du kommer att uppskatta den vintage-touch de lägger till i din stuga.

Jalusier är välkomna för stugor inte bara för utsidan utan också för insidan. Interiörluckor kan vikas helt bort från fönstren och till skillnad från gardiner tillåter ibland maximalt dagsljus.

Klassiska engelska stugor trivs med mönster. Om du är osäker på var och hur du placerar dina mönster, täck bara dina väggar, skåp, möbler och till och med golvet med vitt och titta sedan omkring för att se vilken färg som behöver och var mönstret utan för mycket borde vara mycket av försök och fel.

Cottage Style Homes - Elements of Cottage Style Architectu
COTTAGE HEMSTILELEMENT - Arrow Hill Cotta
Allt du behöver veta om Cottage Style Hom
Söt stuga hem!  #cottages #homeexteriors homechanneltv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*