Vad är en skandinavisk stil

Vad är en skandinavisk stil

Skandinaviska hem är kända för sin enkelhet, användbarhet och skönhet och har en ren, diskret stil som fokuserar på varm funktionalitet, rena linjer, felfritt hantverk och diskret elegans. Hur gör du ditt hem skandinaviskt? Låt oss titta noga på de karakteristiska egenskaperna.

Färgpalett

Neutrala färger är grunden eftersom naturligt ljus kan vara sällsynt i nordiska hem. Nyligen har dock färg använts som en accent, om än fortfarande i jordtoner – mörkblå, grönt, grått och brunt. De naturinspirerade nyanserna kan hjälpa till att skapa ett kokongliknande utrymme. Så kolla in beige, vita, ljusgröna och blåa som inte kontrasterar ditt Scandi-interiör mycket men gör det djupare och mer intressant. Det kan bara vara en accentvägg, möbler eller några textilier som enkelt kan bytas ut.

material

Inkludera träbeklädnad på väggar och till och med tak för att lägga till konsistens och värme. Använd en grå olja för att ta bort det gula från skogen som tall eller ek. Skandinavisk design skapar värme genom textilier som fårskinn, ull och mohair, vilket är en nödvändighet i kalla klimat, och håller estetiken låg men ger visuellt intresse.

Störning

Skandinavisk design handlar inte alls om röran, utan om ordning och en luftig känsla som inte kan uppnås med många tillbehör och förvaringslådor.

Skorstenar

Eftersom de skandinaviska vintrarna är mycket hårda har de flesta lägenheter och hus en original eld i vardagsrummet. Till skillnad från brittiska eldstäder, som vanligtvis är kontaktpunkten för ett stort rum, är de ofta mycket enkla pelare (många original från 1800-talet är vackert kaklade) som sitter i hörnet av rummet. På detta sätt ger de komfort och värme utan att bli fokus.

Lägg till en exteriör / interiör

Skandinaver älskar vanligtvis att ansluta sig till naturen, så även i de minsta lägenheterna kan du hitta en balkong eller terrass. Dessa är vanligtvis dekorerade och används för utomhusgrillning och underhållning på de sena ljusa nätterna på sommaren. Dekorera ditt utomhusutrymme i Scandi-stil för att utvidga utrymmet och njut av naturen och landskapet.

8 grunderna för inredning i skandinavisk stil |  C
5 hemligheter till skandinavisk stil |  Damsel In Di
Så här gör du skandinaviska interiördesi
8 grunderna för inredning i skandinavisk stil |  C

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*