Utomhus suckulenta trädgård idéer

Unna dig skönhet utan mycket underhåll genom att skapa en frodig trädgårdsdesign. Dessa vattenbaserade växter finns i ett brett utbud av bladfärger och former. Suckulenter är otroligt populära nu och att använda sådana växter i din trädgård ger det ett försprång.

Hur är suckulenter?

Suckulenter har modifierade löv för att spara vatten. Dessa bladanpassningar leder till iögonfallande växtstrukturer. Vattenbesparande löv varierar från lövlösa kaktusryggar till feta och köttiga vattenhöjande paddlar till knubbiga pärlor eller fingrar. Många suckulenter bildar en lövrosett, vilket är ett ovanligt strukturellt tillskott till en trädgård. Suckulenter finns i olika storlekar, från små växter som bäst presenteras i behållare, till pråliga skönheter i stort format och i en mängd olika färger från ljusgrön till lila.

krav

Suckulenter behöver väldränerad jord. Lägg till berms och kullar i din frodiga trädgårdsdesign för att ge den dränering som dessa växter längtar efter. Använd stenar för att lägga höjd till ditt landskap och du har en omedelbar, naturligt saftig miljö. Trots populär tro behöver suckulenter tillräcklig vattning, även om de varierar från art till art.

Trädgårdsdekor

Ett av de mest effektiva sätten att skapa en saftig trädgårdsdesign är att blanda dessa knäppa växter med stenar. Visa suckulenter mot en stenbakgrund eller stoppa dem mellan och bakom stenar. Om stenar har grunda fördjupningar som håller marken på plats, stick suckulenter på den platsen för att vända dem upp och ner. Använd klippmassa i frodiga trädgårdsdesigner för att fånga värmen runt växterna och förbättra dräneringen.

Ett vackert och felfritt sätt att sätta suckulenter i rampljuset är att omge en större ankerväxt som en stor agave eller tunnkaktus med mindre suckulenter. Behållare ger också det perfekta utrymmet för att visa några av de minsta suckulenterna, varav många har utmärkt lövfärg eller konsistens. Om du arbetar i ett område där suckulenter inte kan lämnas utomhus året runt, välj behållare som lätt kan transporteras till skyddade eller övervintrande platser inomhus. Låt dig inspireras av fler idéer nedan och skapa ditt eget saftiga mästerverk!

Återbesöka Sue's saftiga trädgård |  Suckulent trädgårdsdesign.
Kreativa inomhus och utomhus suckulenta trädgård idéer 2017.
70 Suckulenta trädgårdsidéer inomhus och utomhus - Shelterne
30+ Succulent Garden Ideas inomhus och utomhus för trädgård.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*