Unikt hus delat av ett atrium

Unikt hus delat av ett atrium

Om du älskar att se unika hem som kommer att tappa din käke så är det här för dig! Detta hus har en ”genombruten monolit” som döljer ett enormt ljusatrium som Anagram Architects slutförde på en upptagen gata i New Delhi.

Huset med fyra våningar, som heter Cleft House, designades av Anagram Architects för tre generationer av samma familj som ville ha ett rymligt, ljust hus på en tät plats nära deras fabrik. För att uppnå detta med bibehållande av privatlivet byggde den lokala studion en starkt fönsterlös fasad som skyddar det solfyllda fyrvåningsatriumet inuti, runt vilket alla rum ligger.

Den monolitiska fasaden på Cleft House består av vita marmorplattor monterade på en stålkonstruktion. Marmor valdes av Anagram Architects för sin ”luminescens” markerad med vägglampor. Dessa paneler fortsätter inuti genom slitsen i mitten av fasaden, efter vilken huset har fått sitt namn, innan de öppnas mot atriumet med ett takfönster. Atriumet är avsett att spegla den centrala innergården i traditionella indiska hus och utgör hjärtat i Cleft House. Den förbinder alla gemensamma utrymmen på bottenvåningen. Dess storlek och form ger också gott om naturligt ljus i hela huset och källaren, samtidigt som det underlättar naturlig ventilation.

Sovrummen ligger alla på de övre våningarna i lägenheten, som är omgivna av fasetterade väggar och inglasade balkonger som visuellt förbinder rummen. Varje sovrum i huset är utformat med djärva ytor speciellt skräddarsydda efter invånarnas smak. Dessa ger en kontrast till den mer återhållsamma paletten av material som används i atrium och gemensamma utrymmen, med detaljer i svart marmor, betong och trä som tilltalar alla familjemedlemmar. Kolla in det här underbara huset nedan!

Parade of Homes 2014: 'The Genevieve' av JMG Custom Homes |  Dela .
Vad ska vi göra med denna atriu
Badrumsidéer Jack And Jill Bonusrum 24+ Superidéer #badrum.
De som bor i Oranges Eichler-hem växer helt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*