Ultimate Style Guide Hur man bär Tweed kjol

Ultimate Style Guide Hur man bär Tweed kjol

Tweed är ursprungligen ett irländskt och brittiskt plagg. Den användes främst för att tillverka utomhuskläder som jaktjackor eller byxor. Den främsta anledningen till detta var att detta material är både vattentätt och mycket hållbart.

Ater Coco Chanel använde tweed för den berömda kollektionen av blazers och kjolar, och andra stora märken inom modebranschen har också använt den.

Om du tror att detta material fortfarande bara är för jägare har du inte helt rätt. Det används fortfarande i Storbritannien och modeflickorna älskar det! För några säsonger sedan gjorde tweedrock tillbaka på landningsbanan och har dominerat varje säsong sedan dess.

Jag har valt ut några av de bästa outfitidéerna för att visa dig hur du bär det här traditionella klädet.
Rulla ner för att se hur du utformar din tweed kjol!

Business casual

Tweed Rock Shop
källa
Franska gör det bäst, eller hur? Det berömda franska modebandet älskar tweed kjolar och rockar.
Om du gillar det här utseendet är det väldigt enkelt att ”kopiera” det. Kombinera din favorit svarta tröja med tweed kjol och sätt på dig de svarta fotkängorna.

Romantisk

Romantisk tweed kjol
källa
Baby rosa outfit? Varför inte! Den här färgen ser så bra ut på ett tweedplagg.
Kombinera den med den genomskinliga, ruffade skjortan i färgerna vit och babyrosa. När du bär denna outfit får du ett riktigt romantiskt utseende. Ett bra alternativ för middag med din betydande andra.

en regnjacka

Tweed kjol dike
källa
Som jag sa tidigare kom tweedens ursprung som klädmaterial från Storbritannien. Med denna trenchcoat kan du fördjupa dig i landets modehjärta – London.

Ta på dig en blå skjorta så kan du bära den här outfitbotten på kontoret och för avslappnade tillfällen efter jobbet.

Prickmönster

Polka dot tweed kjol
källa
Som du kan se på bilden ovan kommer dessa söta prickiga tights i en fantastisk blandning av varma och kalla färger! Den blå tröjan ser ut som den har stickats för hand och kjolen har en varm lila färg.

Du kan kombinera denna outfit med overknee stövlar och ha den avslappnade outfit för höstdagar.

sneakers

Tweed kjol sneakers
källa
Jag älskar den här blandningen av super eleganta och sportiga kläder. Vanligtvis ser du fashionistas para sneakers med eleganta kläder, precis som i denna outfit.

Jag vet inte om dig, men om den här kombinationen är bekväm att bära är det min tur! Som du kan se är höga klackar inte ett måste för alla kläder.

En rad

Tweed kjol en linje
källa
En tweed A-linjekjol är perfekt att mixa och matcha, speciellt om du älskar den här klippningen. I klädseln ovan kan du se den fantastiska blandningen av mönster som snakeskin tweed och stickade kläder.

Om du inte är ett stort fan av så mycket blandning, använd en färgglad skjorta eller tröja. Om du går med en skjorta kan du bära den stickade tröjan.

Vit kostym

Tweed kjol vit kostym
källa
Varje grundare matchar ett mycket elegantt outfitval. Det är sant, men det behöver inte vara. Den perfekta tweeddräkten är något du måste ha i din garderob för den är en evig klädsel. Du kan bära den dag och natt och även för några eleganta evenemang.

Svartgrön blandning

Tweed kjol grön svart
källa
Detta är en enkel men ändå väldigt intressant och elegant outfit. Midiknappknappen i kombination med den svarta tröjahalströjan är perfekt för affärsmöten och andra formella evenemang.

Svarta stiletter gör att denna outfit ser vacker och fantastisk ut. Om du vill se mer avslappnad, byt klackar med platta stövlar.

Modern

Modern tweed kjol
källa
Om du gillade att blanda i de tidigare outfitidéerna kommer du säkert att gilla den här också.
I det här fallet är den moderna crop top ihop med en hög midja blyerts kjol gjord av tweed. Om du vill vara ännu mer passande kan du ta på dig en kavaj i samma tweedmönster som kjolen.

Wrap kjol

Tweed kjol wrap
källa
Vill du se avslappnad och elegant ut samtidigt? Det är enkelt, lägg bara till en vit bomullst-shirt i din tweedkombination! Det ser ut som om du inte har spenderat tid på att klä dig. Det intressanta är att den här lindade kjolen passar perfekt med det röda bältet runt midjan.

Gul tweed

Gul tweed kjol
källa
Det här är ett riktigt ovanligt utseende. Den gula färgen på kjolen ger denna outfit färgblockskänslan medan resten av kläderna är blå och svarta.
En annan sak som är väldigt intressant med denna outfit är jackans skärning. Om du vill ha på dig något så här är alla ögon riktade mot dig!

Lårhöga stövlar

Tweed kjol lår hög
källa
Om du tror att jag överdriver genom att ständigt nämna lårhöga stövlar har jag en bra anledning till det. De är perfekta för att para ihop med nästan vad som helst! Du måste bara vara kreativ och inkludera dem i alla dina kläder.

På bilden ovan kan du se kombinationen av överdimensionerad tröja och tweed kjol, som är perfekt för kallare höstdagar. Lägg till en liten väska och svarta lårhöga stövlar så kan du gå på gatorna hela dagen.

vit krage

Tweed kjol vit krage
källa
Casual men elegant. Den består av en svart kashmirtröja, en vit Peter Pan-krage och en tweedkjol. Den här kragen är väldigt snygg och ger outfit en romantisk känsla. Ta på dig några fina svarta lägenheter eller mockasiner så har du en outfit för vardagen.

Tweed verkar som ett perfekt material för kallare dagar. Beroende på din egen stil och preferenser kan du välja det bästa sättet att skapa en outfit med en tweed kjol. Jag har gett dig några idéer om hur du ska gå tillväga med sneakers, överdimensionerade tröjor, crop tops eller lårhöga stövlar.

Jag hoppas verkligen att du hittar något för dig själv och att denna tweed kjol kommer att hitta en permanent plats i din garderob.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*