Triple Barn House gaveltak

Mork-Ulnes Architects använde förvitrat stål, betong och glas för att forma denna asymmetriska lägenhet och kastades in i en sluttning med utsikt över en grön, böljande dal i Sonoma County, norra Kalifornien. Studion anställdes för att skapa ett hem som inte bara skulle tillgodose kundernas behov utan också skulle svara på hotet om löpeld.

Teamet designade det två våningar stora hemmet Triple Barn för att smälta in i den sluttande terrängen som erbjuder vidsträckt utsikt över en böljande dal täckt av träd och vingårdar. Huset är krönt med tre lutande tak som avgränsar olika zoner i lägenheten. Betong användes för den nedre delen av byggnaden, medan den övre nivån var innesluten i förvitringsstål.

Den första utmaningen med projektet, som verkligen formade byggnadens form, var att dra nytta av den mycket branta sluttningen och utsikten över terrängen samtidigt som brandbilarna fick tillgång i detta brandpåverkade område. Som tidigare invånare i San Francisco och New York City ville paret ha ett heltidsbostad i landet som erbjöd en lugn atmosfär och en stark koppling till naturen. De behövde också mycket utrymme för att hålla matlagningskurser och underhålla familj och vänner.

Den övre nivån, på vilken de viktigaste bostadsfunktionerna finns, har en ungefär rektangulär planlösning med en liten kurva. Det är på en mindre lägre nivå som inkluderar ett kontor, förråd och tvättstuga, samt en carport som upptar ett skyddat tomrum. Intill huset finns en bred uppfart med plats för brandbilar.

Husets mörka utsida står i kontrast till interiören som hålls ljus och luftig. Douglasgran, natursten och vita väggar är bland finishen. Vintage-lampor blandas med modern inredning i ”solblekta” nyanser. Interiören ska ha enkla och lätta material för att ge huset en avslappnad atmosfär. Alla väggar har hållits vita för att hålla rummet ljust och för att fängsla stora fönster med sin utsikt.

Trippeltakstopparna på detta hus är en slående tillägg till.
Uunique Triple Barn Residence i Kalifornien - DigsDi
Trippeltakstopparna på detta hus är en slående tillägg till.
5 mest populära gaveltakdesigner och 26 idéer - DigsDi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*