Traktorskjul vände hem

Huset som kallas traktorhuset byggdes av HeathWalker, och ja det brukade vara ett riktigt traktorhus. Arkitektföretaget förvandlade det till ett hus klädd i trä som hade skurits från träd på klientens egen mark och sved med en blåslampa.

Huset byggdes för en konstnär som växte upp i en bondgård som älskar det öppna landskapet och barnliknande utrymmen men också har en fascination för mysiga, dolda utrymmen. HeathWalker utnyttjade sin prefabricerade betongram och jordbruksproportioner. Istället för att vara gömd i väggarna och i taket, trängde de förgjutna betongelementen i det tidigare skjulet in i interiören och kontrasterade de nya ytorna. Polerade betonggolv har lagts till nedan och massiva ekskivor har använts på den övre nivån.

En återhållen palett av material förblir så naturlig som möjligt. Den enkla strukturen har delats upp i två våningar i enkel- och dubbelrum, med stora vardagsrum och kök under och sovrum ovan. Ladugårdens dramatiska skala är tydlig i huvudstudion och det öppna köket. Den sänkta takhöjden i den angränsande matsalen är intim men ändå rymlig och öppnar upp mot trädgården och landskapet bakom den.

Ingången till huset är dold på dess västra höjd och ersätter de stora ladugårdsdörrarna vid gaveländarna på skjulet. Istället för dörrar ser stora fönster nu ut över landskapet. På andra sidan förbinder en liten hall ett bibliotek, ett vardagsrum med dubbla höjder, en matsal och ett kök med dubbla höjder, som är upplysta av fönster i vardera änden av gaveln och takfönstren. På första våningen använder sovrummen det sluttande taket för att skapa ljusa, öppna utrymmen med förvaringsutrymme och ett omklädningsrum i takfoten.

Traktorskjul omvandlat till hus klädd i brännare
En traktorhytt förvandlad till ett modernt hem - DigsDi
Pin på Just the 2 of
Denna traktortapp i Sydöstra England omvandlades till en.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*