Traditionellt dansk inspirerat hus

Traditionellt dansk inspirerat hus

Lenschow & Pihlmann har färdigställt ett nytt fristående hus på den danska ön Fanø, som är inspirerad av den traditionella longhouse-typologin. Med sin långsträckta form är den infödda arkitektoniska stilen ett resultat av behovet av att skydda från öns starka vindar medan det rymmer ladan och boende under ett kontinuerligt tak. När det gäller dessa långhus, som är från vikingatiden, kan House on Fanø ses som en modern typ av typologi.

De traditionella långhusen på ön Fanø stod öster mot väst för att skydda mot de rådande västvindarna. De kännetecknades också av enkla och robusta detaljer med tydliga funktioner och en ärlig materialanvändning. Kompositionen av designen av Lenschow & Pihlmann speglar detta, med de viktigaste sociala områdena mitt i det långa bandet, som är stängda på båda sidor av sovrum. Det centrala köket, vardagsrummet och matsalen är dubbelt höga och erbjuder ett ljust och luftigt utrymme. Det finns också ett mellanvåningsgolv som erbjuder ett mysigt vardagsrum med ett fönsterram. Kombinationen av de material som används här är väldigt märklig och ovanlig. Det gör interiören iögonfallande, men de är ganska minimalistiska.

Från terrakottafärgat gips på höjderna till lerblocken och naturligt trä i interiören skapar materialvalet en varm och inbjudande lägenhet. Denna känsla av ett hus som skydd förstärks av takets låga stigning och de stora överhängen, som tillsammans hänvisar till den lokala typologin och samtidigt erbjuder modern bostadsyta på Vadehavsön.

Cedarklädda hem inspirerade av traditionella danska bargar - DigsDi
Rustik-modernt dansk byhus i Denma
hus på fanø av Lenschow & Pihlmann tolkar det traditionella.
Modernt hus med tak som kollapsad byggnad - Villa Bie - The.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*