Trädgårdsanläggning med lågt vatten

Trädgårdsanläggning med lågt vatten

Det finns ingen anledning att offra trottoarkanten för att spara vatten. Här är några smarta idéer för landskapsarkitektur med lågt vatten som gör din trädgård och andra utomhusområden utan mycket vatten attraktiv. Låt oss ta en titt på dessa alternativ.

Marköverdrag

Marköverdrag är viktiga i utsatta områden för att bibehålla fukt och förhindra erosion. Torktoleranta suckulenter och vissa typer av torktoleranta örter och blommor är perfekta för att täcka marken.

Torra strömmar

En torr bäckbädd, även känd som en torr bäckbädd, är en kanjon eller dike som vanligtvis är kantad med stenar och gränsar till växter för att efterlikna ett naturligt strandområde. Du kan välja att använda torra bäckbäddar för dränering för att förhindra erosion genom att minska avrinningen. När du är klar med att skapa en torr bäckbädd, plantera inhemska buskar, prydnadsgräs eller blommor längs stranden och täck ”huvudvattnen” med stora stenblock eller växter. Intressanta idéer för en torrströmsbädd är också trädstammar, trappstensstenar eller träbroar. Moss lägger till ett naturligt inslag när din torrströmsbädd är i skuggan.

Sönderdelad granit

När du väljer vad du ska täcka dina vägar med, tänk på sönderdelad granit. Mjuk, sönderdelad granit under fötterna finns i mjuka, naturliga färger – mestadels i grå och bruna toner – och låter regnvatten sippra bort. Du kan också ersätta traditionella gräsmattor med granit.

växter

Silver och filtväxter är bra för torka. En central växt – som en krukväxt som Euphorbia framför en hög häck av mogen murgröna – ger en grusgård ett lager av textur och värme. En vertikal saftig trädgård kommer att centrera på ett staket eller fasad utan att behöva mer än ett par tum djup. Många typer av gräs som inte är ditt genomsnittliga gröna gräs är torktoleranta och perfekta för en trädgård med lågt vatten. Några av de vackraste och torra prydnadsgräsen som är värda att lägga till är: Little Bluestem, Fountain Grass, Blue Oatgrass, Purple Fountaingrass, Blue Fescue, Pampas Grass. När du planterar gräs, blanda ihop det: använd både långa och korta gräs tillsammans med några av de mer färgstarka gräset som används för pop.

32 Fantastiska landskapsplaneringsidéer med lågt vatten för din trädgård.
Landskap för lågvattenanvändning |  California Center for Urban Horticultu
Hållbar trädgårdsdesign med lågt vatten i San Jose, Kalifornien.
32 Fantastiska landskapsplaneringsidéer med lågt vatten för din trädgård.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*