Tips för badrumsljus

Bra belysning är viktigt i varje rum i huset, men det är särskilt viktigt i ett badrum. Välj fel glödlampa så ser du gulsot när du gör smink. Sätt en enhet på fel ställe så rakar du dig i skuggan. Du vill ha några olika ljuskällor som gör rummet vackert men också funktionellt. Vilka lampor och var? Här är några tips som kan hjälpa dig!

Allmän information

Maximera naturligt ljus: Ingenting slår naturligt dagsljus för att lätta ditt humör och ställa in dygnsrytmen som reglerar vakna / sömncyklerna. Det finns en enorm och växande mängd vetenskaplig litteratur om detta fenomen. Det är därför idealiskt att designa ett badrum med så mycket naturligt ljus som möjligt. Se till att fönsterbehandlingar släpper in ljuset. När du utformar eller renoverar ett nytt hem är det bästa stället att placera ett badrum mot norr: ljus från norr är indirekt och skapar ett mjukt, diffust ljus. När du väljer armaturer för ett badrum, föredra fyra-tums infällda lampor ovanför huvudet som har ett rent utseende. Kombinera en taklampa med lampor bredvid eller ovanför spegeln för att göra reflektionen mer smickrande. Välj det varmaste ljuset möjligt, t.ex. B. 2700K lysdioder.

kristallkrona

Många husägare gillar känslan av lyx som en ljuskrona eller pendellampa kan ge till ett rum. För att undvika kodproblem, se till att enheten är minst 3 fot från badkaret och 7 fot eller mer över den höga vattennivån. Ställ den också på en egen brytare med en dimmer.

Fåfänga lampor

Den bästa möjliga belysningen för aktiviteter framför badrumsspegeln kommer från beslag på båda sidor i ungefär ögonhöjd med användaren. Detta innebär att ingen del av ansiktet förblir i skuggan, vilket är fallet med en taklampa. Om den speglade väggen inte är ett alternativ, placera lamporna på sidoväggarna eller häng hängen i taket. Försök bara få ljuset till vardera sidan där det fungerar bäst.

Badrumsbelysning

Byggkoderna för lampor ovanför badkar och badtunnor är mycket strikta. Det kan inte finnas några öppna eller hängande armaturer inom 8 fot från badkaret eller ytterligare 3 fot framför det. Eftersom de flesta badrumstak inte är högre än tre meter är det i allmänhet inte möjligt att ha öppna eller hängande lampor över badkaret.

Duschljus

Det finns valfritt antal mycket ljusa, öppna duschpanelbelysning. Det innebär att du kan använda uttag som gör ljuset tystare och svagt till önskad nivå istället för att kämpa med de 60 wattuttag med maximal lins som har varit vanliga i flera år.

7 tips för bättre badrumsbelysning |  Pro Remodel
Tips för badrumsbelysning från Light N Leisure, badbelysningsexper
Tips när du väljer badrumsbelysning |  Ombyggnad av Michig
Tips - Badrumsbelysning - The Lighting Ti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*