Takvåning med arv

Takvåning med arv

Denna takvåning i två våningar renoverades av den spanska studion 05:00 arquitectura. Huvudkravet var att bedöma den tidigare förbises rumsliga potentialen. Arkitekterna slutförde framgångsrikt uppgiften och renoverade lägenheten med en tydlig estetik av subtil förfining.

Arkitekterna erbjöd en helt ny layout genom att införa en ny golvplatta och därmed flytta huvudrummen från nedre till övre plan. Takvåningen tappade sin dubbla höjd, men fick utrymme, atmosfär och arkitektonisk känsla. Det försummade taket, liksom resten av interiören, målades betryggande vitt och gav det nya bostadsområdet på övervåningen en skulpturell prakt. Taket med stora takfönster erbjuder gott om dagsljus för det öppna rummet, liksom fönstren som pryder fasaderna på båda sidor av byggnaden.

En central trappa som förbinder den nya övervåningen med sovrummen på nedre plan skiljer också matplatsen och köket från vardagsrummet och erbjuder smart dolt förvaringsutrymme. Trapphuset, klätt med träplattor, har en sofistikerad skulpturell närvaro, vars samtida känslighet är subtilt kontrasterad med det klassiska typologin för det lutande taket. Takvåningen är utrustad med en eklektisk blandning av moderna möbler, föremål och konstverk från mitten av århundradet och är utrustad med en dämpad palett av kräm- och trästrukturer. Det är ett paradigm för diskret sofistikering, medan den rymliga terrassen ger en oas av utomhus.

THE BALLESTEROS PENTHOUSE APARTMENTS - Andelslägenhetrecensioner.
Penthouse suite with massage bath - Bild från Heritage Hotel 19.
Penthouse suite with massage bath - Bild från Heritage Hotel 19.
Takvåning i kulturarv med terrass

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*