Sun House Frank Lloyd Wright

Frank Lloyd Wright, en berömd amerikansk arkitekt, designade några mycket vackra hus i sin egen stil och vision. Om du gillar arkitektur och design kommer du att älska detta cirkulära solhus.

Det 3095 kvadratmeter stora hemmet i Phoenix, Arizona är ett exceptionellt exempel på arkitektens sena arbete, snarkar i och runt det naturliga landskapet för spektakulär utsikt över Palm Gorge och dalen. Circular Sun House byggdes 1959 av betongblock som är smält i färg med de omgivande stenblocken. Den designades av arkitektens lärling 1959 och slutfördes 1967. Den innovativa konstruktionen visar Frank Lloyd Wrights utforskningar med olika geometriska former – i detta fall med korsande cirklar och bågar.

Bostaden består av 3 sovrum, 3 badrum, ett privat kontor på andra våningen med 360-graders utsikt och en trädgårdsterrasspool kantad med pärlemor. Möblerna är handgjorda av filippinsk mahogny hela tiden och komplimangerar sin design med sin moderna stil från mitten av århundradet. Utrymmena är böjda och välvda och dekorerade med moderna delar från mitten av århundradet och skulpturella enheter för att få dem att sticka ut. Du kommer att se mycket plywood och naturligt trä i inredningen, vilket gör rummen mysiga och inbjudande.

Sammantaget skapar den innovativa konstruktionen i utkanten av Phoenix Mountains en utmärkt livsmiljö och fångar de ständigt föränderliga mönster av ljus och skugga när solen vandrar över kanjonen. Huset ser ut som ett rymdskepp som landade precis i öknen, det förvånar bara!

Frank Lloyd Wrights cirkulära solhus i Arizona går upp för.
Frank Lloyd Wrights sista hem går på auktion - Mansion Glob
Frank Lloyd Wrights cirkulära solhus i Arizona går upp för.
Frank Lloyd Wrights cirkulära solhus i Arizona går upp för.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*