Stuga i finska skärgården

För två år sedan köpte inredningsarkitekt Aleksi Hautamäki och grafisk formgivare Milla Selkimäki en egen 5 hektar stor ö i utkanten av den finska skärgårdsnationalparken med tanken att bygga en självförsörjande sommarstuga med bastu och verkstad. Resultatet är Project Ö, där ”Ö” är svenskt för ”en ö”, en blandning av två stugor som matchar traditionella finländska skärgårdsdesigner med kabeltak, långa takfot, långsträckta takrännor och vertikal yttre klädsel.

Duonens vision var att minimera området utan att kompromissa med alla nödvändiga bekvämligheter. Varje rum är kompakt och ändå fokuserar på funktionalitet och komfort. De två stugorna är blygsamma 70 kvadratmeter och har fortfarande plats för 10 vuxna!

Den hisnande ön erbjuder allt familjen behöver, med solenergi för energi och filtrerat havsvatten för att dricka, samt rinnande vatten, spoltoaletter, uppvärmning och kylning och moderna bostadsutrymmen. För att få tillgång till varmt rinnande vatten använder stugorna en bastuvärmare som också värmer golvet för att hålla dina fötter varma och varma.

Stugorna är både långa och smala, med plats för fler fönster för att ge olika vyer i naturligt ljus. Interiörens minimalistiska estetik uppnås genom användning av obehandlade träskivor och solida svarta element, som båda utstrålar en elegant mysighet.

projekt ö är en serie självförsörjande stugor på en finska.
Project Ö är en självförsörjande stuga i den finska skärgården
Självförsörjande Project Ö-stugor i Finland värms upp av en bastu.
Stugan Nolla blir ett litet hem på en ö i Finla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*