Spansktalande Rocknroll möbler

Denna nya möbelserie av designduon Estudio Persona bygger på estetiken i deras hemland Uruguay.

Möbelserien är som en diskussion mellan funktionalitet och skulptur, produkt och berättelse, för att skapa möbler som talar till både rymden och kroppen. Duon valde en palett av dämpade färger, naturliga material och matt yta för designen, vilket inte är typiskt för Latinamerika, men det var syftet.

I samlingen ingår Una-setet, som består av ett stort träbord med tjocka cylindriska ben och en matchande stol i svart eller lönn. Stolens baksida motsvarar formen på bordsbenen, men vrids 90 grader och täcks av läder. Den är stödd upp på en träplugg och bildar en T över hästskoformat säte.

I Puru-sidobordet finns också en cylinder som förbinder ändarna på en vikad rostfri stålprofil. Bäraren levereras med en vinrödfärgad lack som förblir som obehandlat trä eller som en marmorerad persikahartsfinish i en begränsad upplaga.

Designen inkluderar även Nido-stolen, som finns i olika färger. Ett böjt stoppat läderklädsel bildar både sätet och ryggstödet, som placeras på en bas av två träkors som skärs som ett kors.

Estudio Personas möbelsamling förkroppsligar "Latinamerikansk rock 'n.
Möbelsamling inspirerad av spansktalande Rock'n'Roll - DigsDi
Estudio Persona av Emiliana Gonzalez och Jessie Young (med bilder.
duende PR |  Estudio Persona, spansktalande rock n 'ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*