Snygga och smarta idéer för ljudisolering hemma

Snygga och smarta idéer för ljudisolering hemma

Om du vill ha råd med lite mer ljud i ditt hus än en myggs surr men inte kan ljudisolera ditt hus, finns det några dekorativa sätt att öka ljudisoleringen. Detta är särskilt användbart för dem som bor i ett hyrbart hus eller en lägenhet där väggarna är papperstunna och bullerreglerna är strikta, eller för dem som vill organisera en hemmabio eller musikstudio. Det finns olika sätt att göra ditt hem ljudisolerat: akustiska paneler, gardiner, torra stenväggar, stoppade väggar eller korkväggar – och mycket mer. Akustiska paneler är kanske den mest banbrytande idén eftersom många designers skapar fantastiska ljusa akustiska paneler med olika mönster som kan komplettera alla rum. Kolla in dem och andra idéer nedan!

Torra stenmurar

Ljud är vibrationer. Dämpning av dessa vibrationer görs bäst med tunga, täta material som stoppar buller i spåren. När det gäller tyngd är tegel och sten bra, men opraktiskt för att eftermontera dina inre väggar. Den enklaste strategin är att lägga till ett andra lager av gips för att skapa en tjock, ljudabsorberande barriär. Du behöver inte lägga till gips överallt – du kan isolera det bullriga rummet eller det tysta rummet. Du måste omfärga och måla om din nya gips och troligtvis utvidga uttag och elboxar, men det här är relativt enkla och billiga DIY-projekt.

Skrymmande vinyl

Bulk Loaded Vinyl (MLV) är speciellt tillverkad för brusreducering och är ett flexibelt material som kommer i 4 fot breda rullar. Den kan hängas på väggar eller installeras på golv för att dämpa buller. Placera den mellan gips för att kraftigt minska ljudöverföringen genom väggarna.

Akustiska paneler

Akustiska paneler absorberar ljud innan det kan studsa av väggar och tak. De är utformade för att förbättra ljudet i ett rum som en hemmabio, men hjälper också till att minska ljudöverföringen genom väggar. Panelerna är gjorda av porös expanderad polypropen (PEPP) och finns i olika storlekar och tjocklekar. De flesta stilar för hemmabruk är täckta av tyger där det finns dussintals färger att välja mellan. Vissa tillverkare erbjuder skräddarsydda tyger som gör din ljudblockerande panel till en väggkonst. Panelerna är fästa med clips eller kardborreband, och installationen är ett enkelt gör-det-själv-jobb.

Andra idéer

Att lägga till mjuka föremål i rum – mattor, mattor, gardiner, krukväxter – hjälper till att minska vibrationer och omgivande ljud. En innerdörr med solid kärna absorberar ljud bättre än en dörr med ihålig kärna. Lägg till ett svep för att minska luftburet buller. En trävägg eller kork kan också absorbera överdrivet ljud, så det är en bra idé att lägga till en uttalande vägg av sådana material.

48 Snygga och smarta idéer för ljudisolering hemma |  Akustisk.
34 Snygga och smarta idéer för ljudisolering hemma - DigsDigs.
Eleganta och smarta idéer för ljudisolering hemma |  Ljudisolering.
34 Snygga och smarta idéer för ljudisolering hemma |  Väggpaneler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*