Snörskor

Snörskor

Snörskor eller snörskor är vanligtvis alla skor som har snörning och därför behöver snöras. Dessa är vanligtvis läder eller plast snörskor för både män och kvinnor.

Funktioner i snörskor

Loaferskor kallas tofflor som är stängda med snören som styrs av öglor på skon. Dessa öglor är alltid monterade mittemot varandra parvis; Under snörningen finns vanligtvis en separat läderbit för att skydda foten som kallas tungan. Hur många öglor som är fästa på en sko beror på modell och passform.

Skillnader i öglor och snören

En sko är ganska nära med ett eller två par öglor, med en känga kan det finnas upp till 60 öglor, beroende på hur hög bagben är. De flesta öglorna har samma färg som skon. I synnerhet när det gäller mycket fashionabla skor händer det dock också att öglorna hålls i en kontrasterande färg.

Skosnören som går genom öglorna har också vanligtvis samma färg som skorna. Men det är också en fråga om personlig smak och mode om designers väljer kontrasterande skosnören.

Typer av snörning

När du snörar i skon finns det olika sätt att binda. man skiljer:

Den speciella fördelen med snörskor är dess ovanligt bra passform. Eftersom snörningen gör att skon kan anpassas särskilt bra till fotens proportioner. Detta uppskattas särskilt av människor med en relativt hög instinkt som annars inte kan dra en sko över vristen. På grund av att skon anpassar sig särskilt bra till foten får detta också tillräckligt med grepp och bäraren av skon får ett särskilt fast grepp.

ASOS DESIGN snörskor i svart läder med tjock sula |  SOM
ASOS DESIGN Fler platta snörskor i svart |  SOM
Pull & Bear patentsnörade skor i svart |  SOM
Alexander McQueen Runway Snörningsko Vit, $ 645 |  Neiman Marcus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*