Smyckeskrin

Smyckeskrin

Smyckeskrin av hög kvalitet är perfekta för dekorativ förvaring av små skatter och är också lämpliga som gåvor.

Klassificering av kategorin smyckeskrin

En burk är ett litet kärl med en rund, oval eller fyrkantig form. Det är karakteristiskt för en burk att den består av två delar: en nedre del och ett lock. Idag används burken nästan bara som förpackningsmaterial. Det var väldigt annorlunda fram till 1800-talet. Eftersom burkar var utsmyckade lyxvaror och som sådan ett tecken på rikedom och lyx.

Smycken lådor brukade vara

Särskilt smyckeskrin var populära pomp och hedersgåvor. Dessa var rikt dekorerade och ofta försedda med ett porträtt av givaren. Dessa smyckeskrin fungerade ursprungligen som en samling och utställning. Det var bara över tiden de användes för att lagra särskilt värdefulla varor som smycken, socker, godis och tobak.

Tillverkningen av dessa smyckeskrin krävde inte bara manuell tid, eftersom produktionen var mycket dyr. Förutom ädla metaller användes alabast och porslin som utgångsmaterial. Dessa material gjorde det möjligt att tillverkning av smyckeskrin under industrialisering var möjlig som serietillverkning i porslinfabriker.

Dagens mening

Detta minskade kostnaden för att göra smyckeskrin så mycket att de nästan helt förlorade karaktären av lyxvaran.

Idag finns det många smyckeskrin på marknaden till mycket rimliga priser. Och ändå finns det fortfarande tillverkare som kärleksfullt hantverk sina smyckeskrin. Detta beror främst på att smyckeskrin har blivit ett populärt objekt för samlare

Amazon.com: SONGMICS Smyckeskrin för kvinnor, Smycken Arrangör med.
Amazon.com: Vlando smyckeskrin, smycken i konstläder.
Amazon.com: BEWISHOME smyckeskrin för kvinnor 35 fack.
Smyckeskrin för barn och barn |  Pottery Barn Ki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*