Smidesjärnräckeidéer

Väljer du en typ av ledstång för din trappa inomhus eller utomhus? Jag har en lysande idé till dig – varför inte smidesjärnräcken? Smidesjärn är en järnlegering med mycket låg kolhalt som liknar stål. Om du tvekar om du behöver det eller inte, låt oss titta på några fördelar och nackdelar och några exempel som hjälper dig att fatta ett slutgiltigt beslut.

fördelar

Smidesjärnstaket är mycket starkare än andra vanliga material. Eftersom smidesjärn är så svårt att bryta är det av säkerhetsskäl bättre än många andra staket. Hållbarheten innebär också att staket i smidesjärn håller mycket längre än andra staket. För det mesta är dessa staket lätta att underhålla, särskilt om de är målade.

Termen smidesjärn applicerades på denna typ av järn eftersom det kunde bearbetas i många olika former och mönster. Legeringen i sig har en elastisk och formbar natur som många konstnärer och designers kan forma till intressanta mönster.

Om du tidigare har haft problem med att skadedjur förstör staket är det goda nyheter: bortsett från konstiga mutationer eller främmande invasioner, kommer inget att tugga ett smidesjärnstaket. Med rätt design kan de faktiskt hålla många irriterande djur helt borta från ditt hem, även om det sannolikt inte finns ett staket som är så fantastiskt att ett riktigt bestämt djur inte kan hitta någon väg.

nackdel

Smidesjärn är dyrare än trä- och vinylstaket på grund av materialet och svårigheterna. Dessutom kan det vara lite dyrare att installera, speciellt om smidesjärnkonstruktionen är skräddarsydd. Smidesjärn är tungt, kräver mycket mer arbete för att fästas ordentligt och kräver korrekt förankring för att inte lätt falla över i vissa golv. Listan fortsätter. Det betyder att du antingen jobbar länge eller betalar en premie för att installera den.

Om du använder den utomhus och ett smidesjärnstak har väder tillräckligt länge kommer det att börja korrodera. Rost på smidesjärn är särskilt svår att hantera på grund av slaggen i metallen. Som nämnts ovan kan målning av smidesjärnet förhindra att rost bildas, men med tiden fläcker färgen bort från väderlek och som ett resultat måste en ny färg appliceras varannan år.

Även om smidesjärn kan böjas i många olika mönster, är staket av detta material vanligtvis mycket lätta att se igenom. I allmänhet betraktas de raka stängerna och virvlarna som är vanliga för smidesjärnstaket som ”öppna” mönster. Öppna mönster har vanligtvis järnstänger som är tillräckligt nära varandra för att hålla människor borta men tillräckligt långt ifrån varandra för att se igenom.

Interiör

Smidesjärnräcken används ofta inomhus. Ett sådant räcke ser vackert ut och sticker alltid ut, och även den enklaste trappan kommer att se fantastisk ut med den. Smidesjärn kan nästan matcha interiören beroende på färg och mönster, men det används oftare i traditionella, industriella, moderna och minimalistiska interiörer än andra.

Exteriör inredning

Smidesjärn är också en bra idé utomhus, speciellt om du vill ha ett lyxigt utseende för entrén. Beställ ett skräddarsytt prov för ditt räcke för ett fantastiskt utseende!

Smidesjärnräcke!  |  Trappräcke i smidesjärn, ombyggnad av trappor.
Interiördesigner som återupplivar smidesjärnbanan
67 Sensationella trappstångsidéer - Inspiration för heminredning.
den nya Juliette |  Balkongräcksdesign, Balkongräcke i järn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*