Slope House med en takterrass

Slope House med en takterrass

Studio EON har krönt detta hus i Sydkorea med en sluttande yta som fungerar som byggnadens tak och fasad. Projektet ligger i en mild sluttning i bergstopografin i staden Wonju och består av tre volymer uppdelade under det sluttande taket. Detta hyllar Kam-Ak-bergets sluttning på platsen.

Studio EON har designat en terrass på det sluttande taket som vetter mot regionens östra berg och erbjuder invånarna en spektakulär utsikt. I planen består huset av tre volymer, som är ordnade så att de vetter mot uppfarten och därmed bjuder in besökare. Eftersom regionen är ett av de kallaste områdena i Sydkorea bidrar de kompakta kvantiteterna också till energieffektiviteten i projektet.

Punkter där taket är anslutet till väggen bildar flera baldakiner, takfot, balkonger och innergårdar, som alla fungerar som övergångsutrymmen mellan insidan och utsidan. Medan den norra fasaden endast har begränsade öppningar, har den södra fasaden större öppningar genom vilka dagsljus kan komma in i interiören. Dessutom sträcker sig en del av taket till vardagsrummet och bildar en takfot som filtrerar sommarsolljuset.

Terrassen på andra våningen, förbunden med både den yttre spiraltrappan och den inre trappan, erbjuder en fri utsikt över regionen. Den mycket stora terrassen gör det möjligt för invånarna att njuta av utsikten i öster, särskilt vid soluppgången, samtidigt som de inramar det omgivande landskapet och tar med naturen in i huset.

Golvplan-bild sluttande takdesignterrass vid modernt tak.
Observationsdäck |  Änkor går, däck, hus de
Samtida sluttningshus med takterrass - DigsDi
Shawl House av Y + M Design Office har ett tak som lutar ner till.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*