Skor

Skor

Skorna bärs för att skydda, stödja och värma fötterna under löpning. De kan väljas och utformas utifrån miljö, användning och modesmak. Det finns skotyper för nästan alla smaker och användningar.

Klassificering av skor kategori

Skor är speciella kläder för fötterna; Skon kännetecknas av en fast, vattentät sula som skyddar foten. Valet av skor är nästan obegränsat.

generella egenskaper

Oavsett om det är en barnsko, stubbsko eller lågsko: alla skomodeller har en liknande struktur. Nästan alla skor, med några få undantag som mockasinerna, består av två delar; axeln och botten.

Vågen

Axeln består vanligtvis av flera delar och är den del som omger foten. Det mesta av den övre delen av en sko består av en inre övre, även känd som mat. Detta följs av ett foder och sedan den yttre axeln, som också kallas övre läder. Skornas botten består av minst en sula.

Den enda

Antal sulor i en sko beror på modell. Gemensamt för alla skor är yttersulan, vars profil ökar säkerhetsfoten. Som i fallet med sportskor, fästs ofta en innersula på dessa, på vilka innersulan appliceras, vilket också kallas innersulan.

Stilar

Väldigt få människor vet hur skor tillverkas. Det finns flera stilar och varianter inklusive:

Det är en fråga om mode

När du väljer en viss skomodell, utöver den skyddande funktionen, spelar också aspekter som aktuellt mode och bärarens grupptillgänglighet en roll. För många tonåringar är sneakers till exempel skor som de använder för att uttrycka sin tillhörighet till en viss musikgenre som hiphop.

Således är skon inte bara skyddet av foten utan också en statussymbol för dess ägare, särskilt med mycket dyra modeller.

Chuck Taylor All Star Unisex High Top Sko.  Converse.c
PRO Road v5 |  PEARL iZUMi Cycling Ge
Weird Times Call for Even Weirder Shoes - The New York Tim
MEPHISTO Finaste Walking Shoes - Officiella globala webbplatser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*