Sandaler Skor

Sandaler Skor

Sandalen har en öppen och somrig skoform. Den består endast av en sula och remmar för att fästa vid foten. Klassiska sandaler är vanligtvis gjorda av läder, medan sportiga sandaler, såsom vandringssandaler, är gjorda av plast.

Klassificering av kategorinsandaler

Sandalen är den äldsta skoformen som man känner till. En typisk egenskap hos sandalen är dess luftiga lätthet, eftersom sulans skosula är fäst vid foten med bara några remmar. Sandalerna har ingen riktig häl, så sandalen är en unisexmodell.

Sulan är vanligtvis mycket platt men kan vara flera tum tjock beroende på användning. Lädret som sandalerna är tillverkade av och den exakta formen på remmarna är föremål för mode.

Varianter och material

Sandaler är gjorda i otaliga variationer och materialkombinationer. Det är bäst att särskilja dem med deras sula. Det finns:

  • Korksandaler som ofta bärs som tofflor.
  • Träsandaler med en ergonomisk fotbädd huggen in i dem.
  • Lädersandaler, även kända som romerska sandaler, i vilka sulan är gjord av tjockt, garvat, slätt läder. Denna speciella sandal kan endast bäras i torrt väder.
  • Halmsandaler, som är vanligast i Asien och kallas också waraji.
  • Plastsandaler som ofta används som badskor. Speciellt när du badar i havet för att skydda dig mot farligt marint liv som sjöborrar.
  • Vandringssandaler som är okänsliga för vatten och är speciellt skräddarsydda efter vandrarnas behov.

Faktum är att sandalerna är den mest utbredda skomodellen i världen. De fanns i de tidiga dagarna och kommer att fortsätta att existera i framtiden.

Charter Club Ginifur Wedge Sandals, skapad för Macy's & Reviews.
Xero Shoes Z-Trail Sandaler - Herr |  REI Co-
Kilar Skor för kvinnor Högklackade Sandaler Sommarskor 2019 Flop.
COACH Serena mocka sandaler & recensioner - Skor - Macy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*