Samtida unikt hus England

Att stå i en tidigare äppelodling mitt i den vackra landsbygden i Kent är en nytolkning av det traditionella Oast House av Studio Acme. Den moderna lägenheten bygger nära på lokala oasthus och deras koniska tak, som användes för att torka humle som en del av ölbryggningsprocessen.

Proportionerna av tornrondellen baseras på traditionella östgeometrier, men är något skilda från varandra; Skapa interna och externa vyer. Var och en av ”oasterna” innehåller de mer privata funktionerna i ett hem som sovrum och badrum. Tornen mellan dem bildar ett tredubbelt högt centralt rum som vetter mot fruktträdgården och bildar husets hjärta.

Byggnaden har en känslig övergång från öppen till privat. Osterna bildar öppna fickor med ett gemensamt rum på bottenvåningen, gemensamma rum på första våningen och avskilda trädhusliknande retreater på andra våningen. Var och en av sovrumsområdena ligger i en takkon och är ordnad i två plan. I barnrummen skapas en lekplats på lägre nivå, som senare kan anpassas för studier, medan sovrummet är utrustat med en klädkammare och ett eget badrum. Spiraltrappor med böjda ledstänger leder till de övre koniska sovrummen. Alla fönsteröppningar har sikt som bildas av väggarna vikta in i dem, vilket ökar ljusets brytning i rummen. Krökningarna i varje utrymme har krävt användning av ytor som klarar det. Plywood användes i stor utsträckning eftersom det var lätt att böja, medan i badrummen användes mosaikplattor och mikrocement för att rymma geometrin.

Traditionella oasthus är tegeltorn med takkottar av träpanel. För att skapa ett hus med mycket låg energiförbrukning beslutades att bygga hela byggnaden som en högisolerad träkonstruktion. Byggnaden är också utformad för passivhusstandarder för lufttäthet, med hjälp av oastkottarna för att uppmuntra långsam luftrörelse och för att rensa ventilation från höga öppningar på sommaren.

samtida husdesign uk - Google Sök |  Modern bungalow.
Detta moderna hus i England är utformat för att leva lågt på La
Europe House of the Day - Modern English Home - Foton - W
Modern engelsk lantlig hemdesign - Heminredning inredningsdesign

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*