Samtida tropiskt hem

Detta fritidshus i Guarujá, Brasilien, designat av lokala studior Zalc Arquitetura och Rua 141, har tropiska växter, glas och stenblock. Huset, som heter House NK, sträcker sig över 400 kvadratmeter på en 525 kvadratmeter fastighet med frodig plantering. en trädgård, en utomhuspool och en täckt terrass. Väggar i omkretsfastigheter fylls också med växter.

Huset NK har en rektangulär planlösning och ett platt tak. Den har långa balkonger med räcken av glas på framsidan och baksidan, täckta av en geometrisk pergola. En uppfart har gräs som växer genom sten, medan grova spanska stenar bildar golvväggarna. För en kontrast mellan naturliga och konstgjorda material är övervåningen i ljusgrå målad stuckatur.

Balkongen på framsidan av huset sticker ut till andra sidan för att skapa en täckt entré och carport där en glasvägg exponerar husets vardagsrum. Vid inresan finns en foajé som leder till ett dubbelhögt vardagsrum och matsal med en expansiv glasvägg och en trappa. Skjutbara glasdörrar leder till en utomhusgrill och matplats. På bottenvåningen finns också kök, TV-rum och två sovrum med eget badrum.

På övervåningen finns en annan sittgrupp med glasräcke med utsikt över vardagsrummet. Här uppe finns fyra sovrum med egna badrum, två på vardera sidan och skjutbara glasdörrar till terrasserna. Badrummen har takfönster som ger naturligt ljus och ventilation för att minska elbehovet och solpaneler används också för att värma upp vatten. Överskottsvärmen används för att värma upp poolen. Vita väggar står i kontrast till överflödet av trämöbler och accenter av halm, rotting och hampa för att skapa en naturlig men modern känsla. House NK är möblerat med många delar av brasilianska designers.

hem och trädgård: Modernt tropiskt hemdesign Drömhus.
Modern hemdesign med modern tropisk och minimalistisk tid.
Samtida tropisk hemdesign - Drömhus av Pete Bossley.
Tropisk samtida stil som kombinerar modern design med varm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*