Samtida semester reträtt

FGMF Arquitetos slutförde nyligen Casa Jordão för en familj i Monte-Mor, São Paulo, som längtade efter en semesterplats. En-våningsstrukturen sitter på toppen av en studgård som dikterar byggkoder för området. En av huvudreglerna var att använda lera till taket, en vanlig syn i brasiliansk arkitektur. Med detta i åtanke började arkitekterna med en arketypisk husform, som liknade ett barns ritning, och lade till en barnliknande extrudering.

Huset har en öppen planlösning med en central trädgård som leder in i de sociala utrymmena. Den mellersta delen av konstruktionen har skjutbara glasdörrar som försvinner för att skapa ett lusthus utomhus med kommunikation inomhus / utomhus. Vardagsrummet känns massivt, båda sidor är öppna vilket gör det perfekt för familjesammankomster. En anpassad förvaringsenhet skiljer detta rum från den andra sidan, som har sittplatser och en öppen spis som vetter mot sidopoolen. Köket är i ett litet hus i mörkt trä, mittemot de ljusa träväggarna och taket på huvudkonstruktionen som omger det. Bakom köksvolymen finns husets privata område med flera sovrum och en lekplats.

En svart skifferpool slingrar sig runt två sidor av hemmets offentliga utrymme så att ägare kan fördjupa sig direkt. Den frodiga trädgården runt om kompletterar det moderna utseendet på huset och uppdaterar det verkligen.

Samtida semesterresa för social interaktion - DigsDi
Ett smedsverkstad från 1700-talet gjordes till ett samtida.
Metallklädda House L är en modern semesterresa i Finland.
Ett smedsverkstad från 1700-talet gjordes till ett samtida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*