Samtida hus ovanpå granit

Samtida hus ovanpå granit

Stensockeln i en tidigare kvarn omvandlades av TAP Architects till en upphöjd sockel för ett hus i Skottland. Det nya hemmet – kallat The Larch Mill på grund av sin svarta sibiriska lerkpanel – sägs hänvisa till den här historien.

Granitbruksbyggnaden grävdes från en svagt sluttande plats och omgavs en gång av en mängd olika jordbruksstrukturer. Ägarna ville ursprungligen bygga den förstörda kvarnen i själva huset, men risken för översvämningar i området begränsade eventuell nybyggnad till den högre delen av tomten. För att lösa detta använde TAP Architects stenmurarna i den gamla kvarnen som bas. Denna stenbas har ett förråd och ett tekniskt rum med separat ingång. Arkitekterna organiserade huset i två parallella vikar. Den första framträder som en linjär struktur på halva längden på platåns solida golv och de andra skjuter ut från kvarnens granitväggar.

En yttre trappa leder till ett L-format område där vardagsrummen är belägna, som är tillgängliga från den högre platån. Det inre av lärkhuset består av två möbler. Det första är ett antikt matbord med tio platser som fungerar som kontaktpunkt för vardagsrum, matsal och kök. Ett babyflygel sitter i det linjära flygeln i ett musikklassrum. Två sovrum, ett i söder och ett i norr, har österläge fönster för att släppa in morgonsolen. Det stora sovrummet vetter också västerut. Enkla vita interiörer och takfönster skapar ljusa, öppna utrymmen som fokuserar på utsikten över omgivningen.

Ett asfalterat område omger hela husets övre nivå och öppnar mot en liten terrass och trädgård i norr. Denna terrass är skyddad från vinden av den plats där husets vingar möts.

Samtida hus ovanpå en gammal granitkvarn - DigsDi
Husdesign och arkitektur i Skottland  Deze
TAP Architects bygger svarta hus ovanpå gamla granitverk i.
Golv i First Snow Elegance Marble och Zebrano Marble and.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*