Samtida hem på styltor

Samtida hem på styltor

Detta hus, kallat Kawakawa House, byggdes av Herbst Architects-studion i Piha, Nya Zeeland. Huset står på en betongbas och stålpilar för att ge utsikt över de täta skogarna (Pōhutukawa-träd) till stranden.

Webbplatsen är extremt utsatt för solen och konceptet för designen utvecklades utifrån behovet av att maximera mängden solljus och möjliggöra en visuell utforskning av trädtopparnas skönhet. Som ett resultat är huset en enkel låda på en betongbas som sticker ut och stöds av smala stålpelare med en spiraltrappa för åtkomst. Lådans framsida vetter mot havet och kan öppnas med en serie skjutdörrar. En glasbalustrad skyddar köket, vardagsrummet och matsalen från vind. Dörrarna kan också öppnas mot en innergård med täckt golv och sittplatser mitt på första våningen.

Sovrummen har placerats i den skyddade östra halvan av huset (för mer integritet), där glaset i full höjd har ersatts med smala fönster med utsikt över skogen. Två större sovrum ligger på vardera sidan om ett sovrum som leder till en privat träbro som förbinder huset direkt med det omgivande naturlandskapet. I badrummen påminner mosaikplattor av djupgrönt glas om trädtopparna utomhus och ger en strukturerad yta för prästerskapets ljus.

Runt toppen av huset finns en glaserad plats som använder vinklade tak av plywood för att rikta ljus in i vardagsrummen. Internt återspeglas kontrasten mellan exponering och skydd i användningen av ljust trä och mörka björkpaneler som sträcker sig till de mer privata utrymmena i hemmet.

Samtida garage |  Hus på styltor, modern husdesign.
hus på styltor - använd mindre mark |  Hus på styltor, modernt.
Stilthus: 10 skäl att få ditt hus från Grou
Hem på styltor • Istället

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*