Samtida böjda poolhus

Samtida böjda poolhus

Denna fastighet med viktorianskt arv i Melbourne har omvandlats till ett multigenerationellt hus av den australiska studion Zen Architects, som kombinerar en modern exteriör av betong och förkolnat trä. Den nya lägenheten heter Pool House, eftersom utomhusområdet året runt var centrerat här.

Arkitekterna renoverade terrasshuset i äldre stil med en modern, kontextkänslig utveckling där mycket naturligt ljus och maximal anslutning till utsidan ligger i förgrunden. Vardagsrummet med öppen planlösning har höjts till första våningen så att ägaren har tillgång till fantastisk utsikt, solljus och svala vindar under de varmare månaderna. Externt har Zen Architects slutit poolhuset med ett förkolnat trästaket, som också utgör bottenvåningen på fastigheten, medan en böjd övre våning svänger över den. Känslig användning av skala och detaljer gör det möjligt för bostaden att smälta bekvämt med det omgivande viktorianska arvet för att säkerställa kompatibilitet med den befintliga gatubilden samtidigt som det erbjuder ett unikt samtida tillvägagångssätt för stadens liv.

Sovrummen har placerats på bottenvåningen för att förbättra termisk stabilitet och integritet, medan en dubbel parkeringsplats har placerats utanför bakgatan bredvid en ny intern hall. Ovanför detta har ett öppet vardagsrum utsikt över det omgivande landskapet, naturligt ljus och en sval bris. Poolen var bredvid ett befintligt terrassområde på första våningen som inte hade använts tillräckligt tidigare. Det badades i ljus och smidigt ansluten till vardagsrummet.

Ett krökt konkret samtida poolhus i Indien |  Hemdesign Lov
Böjda betonghytter: modern pool
Pin av Teri P på Curves, beautiful curves |  Pool, moderna pooler.
Böjda betonghyttar |  Modernt poolhus, prefabricerat poolhus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*