Samtida alpint hus

Samtida alpint hus

Detta hus är alpint, men förvänta dig inte att se det i Alperna – det är i södra Alperna! De södra Alperna sträcker sig längs Nya Zeelands södra ö och erbjuder några fantastiska vyer som ökar den lokala slangen och gör projekt som detta unika och extraordinära. Detta är ett hus designat och byggt av Ben Hudson Architects. Den är uppdelad i två huvudvolymer, som är förbundna med entréområdet, och fungerar som ett mysigt familjehus för fyra personer.

Ägarna ville att det skulle smälta in i landskapet och komplettera läget samt allt annat runt det. Arkitekterna sökte inspiration för den traditionella utformningen av gårdens byggnader i området, men valde i slutändan en modern estetik som gör att hemmet kan förbli ödmjukt och naturligt.

En av paviljongerna rymmer privata rum, medan den andra fungerar som ett utökat vardagsrum. Köket, matsalen, vardagsrummet och arbetsrummet delar en enda stor volym och har en entresol. En liten vedeldad spis ökar värmen i det sociala området, och trägolv och cedermöbler mjukar upp den strama och kalla atmosfären som all råbetong medför. Alla jordiska färger i hela hemmet har en liknande roll när det gäller att harmonisera inredningen, men de hjälper också till att skapa en visuell koppling mellan hemmet och dess naturliga omgivning.

En modern alpin hemdesign som inkluderar en brant sluttning.
Lokal lärk klädd i denna samtida alpina bondgård i Austr
Samtida alpint hus |  Ralph Germann arkitekt
Modernt hus, alpin utsikt, nära Salzburg UPPDATERAD 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*