Rorschach inspirerade möbler

Rorschach inspirerade möbler

Huvudidén med Reinis Ducmanis ’Rorschach var att skapa möbler som är abstrakta i både funktion och form. Designern har arbetat med ett objekt utan något uppenbart syfte som inte avslöjar dess roll, vilket uppmuntrar alla användare att leta efter det.

Konceptet och den visuella bilden av dessa möbler är inspirerade av de visuella psykologiska testerna i Rorschach – abstrakta bläckfärgstryck som används för att analysera människors psykologiska tillstånd, egenskaper och känslor. Alla ser något annorlunda i dessa bläckprints, och det är precis vad Reinis Ducmanis ville uppnå med dessa föremål.

Designern har skapat en rad möbler som är tillräckligt abstrakta för att människor ska kunna söka efter användningar som är särskilt lämpliga för dem. Till exempel att lagra saker som används oftare än andra saker varje dag men som inte har någon permanent plats i rummet: boken du läser, en tidning eller tidning eller din mobiltelefon, din plånbok eller en kaffekopp. Det kan också användas som ett soffbord, stativ för ett ljudsystem eller TV, nattduksbord eller bänk.

Rorschach inspirerat träskiva bord |  Treskapelser, Trä, Logg.
Trendspotting: Rorschach-inspirerade bläckmönster |  Tidig.
Tabeller - Carob "Rorschach" Soffbord (med bilder) |  Live edge.
DIY Rorschach-inspirerade bläckprints |  Bläckfläck, Rorschach.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*