Retro nyanser för heminredning

Retro nyanser för heminredning

Alla trender har varit kända för att stängas om och om igen, vilket innebär att massor av retro accenter och idéer enkelt kan införlivas i din heminredning för att ge den en trendig känsla. Om du vill lägga till en färgstark touch i ditt hem, gå till några traditionella retrofärger som guld, vinröd, dammig ros, mynta, röd och smaragd. Hur kan du kombinera dem med stil? Här är några idéer!

mynta

Mint är en informell och mycket uppfriskande färg som ofta ses i vintage- och vintageinspirerade interiörer. Det är perfekt för vår och sommar och ger en glad stämning. Tänk på det som ett mjukt men iögonfallande tillskott, ett pastellfärgat uttalande och para ihop det med mörkare bitar för en kontrast eller med andra pasteller för ett mjukt utseende. Mint är bra om du vill lägga till färg i ditt rum men inte vill känna dig för ljus eller djärv.

Bourgogne

Bourgogne själv har alltid haft en sofistikerad underton, men en rikare, mörkare ton tillför en mystisk atmosfär. Koppla ihop den med metallics för en snygg, rolig look på denna klassiska nyans. Bourgogne kan också lägga till en fin, färgstark touch till alla neutrala eller pastellfärgade rum. Denna färg är perfekt för vinklade, atmosfäriska interiörer. Blanda dem med svarta, mörkgrå och plommontoner så får du ren sofistikering.

Dammig ros

Dusty Rose är en mycket gammal världsfärg, en mjuk pastellfärg som alltid ger rummet en feminin känsla. Den kan användas i ljusa eller pastellfärgade rum för en mjuk, färgstark touch, eller du kan lägga till ett mjukt uttalande i det monokroma rummet. Dammig ros används ofta i tyger – gardiner, mattor, klädsel, vilket är en enkel idé och sådana saker kan ofta bytas ut om du vill.

magenta

Inte bara påminner denna nyans oss om 1960-talet för sin djärvhet, men det blir nu den perfekta accentfärgen som för samman det hela. För ett mjukare utseende, välj ett neutralt rum med magenta accenter. För mörkare färger och magenta accenter för ett kontrasterande utseende. Eftersom den här färgen är väldigt intensiv räcker det ibland bara några få detaljer: en magenta matta, bänkskiva, byrå, ett konstverk eller något annat du gillar.

En sammanfattning av våra favoritnyanser |  Retro hem, heminredning, dekor.
Jordnära nyanser och travar med samlade skatter gör detta rum.
4 Retro nyanser att använda i din heminredning (DigsDigs) |  Heminredning .
En sammanfattning av våra favoritnyanser |  JungalowJungalow.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*