Regnskor för kvinnor

Regnskor för kvinnor

Regnstövlar är faktiskt en Dedikerad underkategori av sko stövlar och räknas bland de så kallade unisex skorna. De finns i alla vanliga storlekar och färger och förutom dam- och herrskor erbjuds även kopior för barn. Regnskorna är gjorda av vattenavvisande eller vattenogenomträngligt material som på ett tillförlitligt sätt skyddar fötterna från väder och fukt även i dåligt väder eller på fuktiga ytor.

Utvecklingen av regnkängan – från arbetsskor till fashionabla skor

Idén att göra skor vattenavvisande eller vattentät genom att impregnera eller på annat sätt behandla dem är väldigt gammal och utbredd i Sydamerika redan från den regionala inhemska befolkningen genomföras. I Tyskland och Europa är detta tillvägagångssätt fortfarande relativt nytt i jämförelse. Det då vanliga materialgummit, som också gav regnstövlarna sitt andra namn gummistövlar, fastnade i värmen och blev sprött i kylan.

Endast till en om året Ytterligare förfining av det material som utvecklats av Charles Goodyear 1840Detta ledde till permanent elasticitet och förhindrade också att det fastnar vid högre temperaturer. Som ett resultat blev regnstövlar och regnstövlar alltmer populära. Regnskorna användes främst som arbetsskor av jordbrukare och jägare, men soldater kunde också utrustas med de vattenavvisande stövlarna.

Från mitten av 1920-talet Fler och fler produktionsanläggningar skapades för regnstövlar, som förblev en populär arbetssko fram till 1980-talet. De är också den sko du väljer för fritidsaktiviteter i regn eller snö. På grund av tillkomsten av andra vattenavvisande syntetfibrer förlorade regnstövlarna sin popularitet under en kort tid, men senast 2005 har de varit ett av de hetaste modetillbehören genom tiderna.

Upp till 60% rabatt på Norty damtryckta regnstövlar |  Groupon Goo
Upp till 26% rabatt på damstövlar för cowboygummi |  Groupon Goo
Sweetpea Boot |  Chelsea regn stövlar, Ankel regn stövlar outfit.
De 12 bästa gummistövlarna för kvinnor 2020 |  Strategisten |  Nytt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*