Radhus Av En Historisk Byggnad

Detta historiska tre våningar radhus i Lissabon har skickligt förvandlats av den lokala praxis SIA arquitectura till två sammankopplade men olika bostäder som delar en solig innergård. Projektet namngavs efter Rua de São Marçal, gatan där det ligger. Det omfattade bostäderna i två moderna hus med minimal inblandning i den hundraåriga strukturen och med hänsyn till byggnadens arkitektoniska arv.

Som svar på detta utmanande uppdrag valde arkitekterna en smart konfiguration av pittoreska men ändå funktionella rum och antog ett minimalistiskt formspråk som sömlöst kombinerar de historiska arkitektoniska funktionerna med de moderna möblerna inuti. Genom att utnyttja byggnadens hörnplats ligger ingångarna till de två husen på olika gator. ”Casa Térrea” eller markhuset ligger på bottenvåningen och en del av första våningen i byggnaden, medan ”Casa Alta” eller det höga huset tar upp större delen av första våningen och vinden på andra våningen.

Med en ren vit färgpalett och en fullständig brist på dekorativa detaljer kompenseras markhusets starka minimalism av volymetriska geometrier som belyser byggnadens historia och också introducerar moderna motsvarigheter. Medan den rena vita färgpaletten fortsätter i High House, mjukas den minimalistiska estetiken här med mörka parkettgolv och klassiska möbler.

Herzog & de Meurons förslag om att förvandla historiska New York.
Ett dramatiskt radhus i en historisk byggnad i Stockholm.
Historiskt Manhattan Townhouse Hitting Market för $ 12,5 miljoner - herrgård.
Modernt Lissabon Radhus Av En Historisk Byggnad - DigsDi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*