Rå betonghus

Rå betonghus

Detta hus kallas UF (oavslutat) hus och byggdes av SoHo Architektur i Bayern. Detta är ett betonghus med en oavslutad fasad och en utskjutande övre våning – allt material som används för projektet har lämnats i sitt råa tillstånd.

Huset och tillhörande garage är fördelat på tre nivåer, inklusive en källare, och ligger centralt på fastigheten. Husets övre nivå är utdragbar över bottenvåningen och stöds av en spetsig V-formad stålbalk. Nedan öppnar en vägg med skjutbara glasdörrar mot en terrass. De yttre och inre väggarna är gjorda av obelagd betong med en slät yta.

I huset skapar trä accenter en varm kontrast till
. Trähyllor i biblioteket på bottenvåningen fungerar också som skiljeväggar som utökar studion för att täcka en betongvägg i bostadsutrymmet i närheten. Beslutet att använda ett begränsat utbud av material fattades också för att stödja traditionella hantverkare, som minskar i antal i landet. Distriktets strikta byggregler har också utformat utformningen. UF-huset var i ett grannskap med enfamiljshus och var begränsat till en höjd av två våningar och en omkrets på tre meter till intilliggande hus.

Tre stora fyrkantiga fönster på första våningen tränger igenom betongfasaden, som är fodrad med samma ljusgrå stål som bärbalken. Bostadsutrymmet på baksidan av huset fungerar som den centrala kärnan. En stor remsa på den norra fasaden ger ljus in i dubbelhöjdsrummet, där trä ramar in öppningen för att kontrastera betongen.

Studion designade trädgårdar som omger bostaden, alla med olika kvalitet. En öppen trädgård ligger nära ingången framför garaget, medan det finns mer intima utomhusområden på den nordvästra sidan av huset. Rektangulära betongrännor, påverkade av japanska trädgårdar, rymmer krukväxter och små träd.

Raw Concrete Home har allt inuti byggt från Concre
Rå betongjungelhem: JJO Hou
Raw Concrete Home har allt inuti byggt från Concre
Rå betong UF Haus i Bayern cantilevers över utomhusterra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*