Plattform stövlar för kvinnor

Plattform stövlar för kvinnor

Plattformskängor är en underkategori av grundläggande stövlar och stövlar fick sitt namn från den typ av stycke som används, den så kallade plattformshälen. Uttrycket plattformshäl kommer från det franska ordet ”platå”, vilket betyder ”hög yta” och beskriver en särskilt stark häl i det enda området på framsidan eller hela skon eller stöveln. Plattformssulor används för både skor och stövlar, och träskor och sandaler erbjuds också med den iögonfallande hälen.

Plattformsstövlarnas historia – från zoccoli till glamrock

Plattformsskon går tillbaka till den så kallade zoccoli, som var mycket populär i södra Europa och även i England på 1400-talet under termen stelskor såldes. Dessa skor var damskor med träkilar under sulorna som kunde vara upp till 20 tum höga och var populära fram till 1500-talet Intryck av oändliga ben produceras.

Vid den tiden var träplattformarna fortfarande fästa på själva stövlarna med remmar. Plattformskängor har också övervägs i andra kulturer som Asien och Afrika i århundraden inneboende del Sko mode.

I Europa och Amerika ledde den musikaliska och populära kulturella utvecklingen på 1970-talet till en förnyad trend och stövlar gillades och användes ofta av både män och kvinnor. Stövlar med plattformselement är mer förknippade med kvinnans mode dessa dagar, och det är de Finns både som vardagliga skor och som fetischskor,

Höga klackar Plattform Snörning Spänne Dam Stövlar |  RebelsMark
Svarta konstläder kedjade konstläder kängor stövlar Katalog: dam.
Gdgydh Fashion Spring Autumn Platform Ankle Boots Dam snörning.
Gdgydh Sexy Rivet Autumn Boots Kvinnor Plattform Stövlar Svart Läder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*