Parisiska eleganta vardagsrum

Parisiska eleganta vardagsrum

Parisisk chic är en unik och kortlivad sak som är mycket svår att återskapa: medan den är mycket sofistikerad är den mycket enkel. Parisiska hus tenderar att vara eklektiska och avslappnade, men alltid med en sofistikerad känsla. Sådana utrymmen går aldrig ur stil och är helt älskade. Hur kan du återskapa denna unika smak hemma? Det finns några element som är karakteristiska för parisisk chic och när du inkluderar dem får du ett sådant utrymme.

vita väggar

Om du vill skapa ett riktigt parisiskt utrymme är vita väggar ett viktigt inslag. Kombinationen av högt i tak – om du har dem – och rena vita väggar gör att rummet ser ljust, luftigt och klassiskt ut, oavsett vad som finns i rummet. En sådan kombination kommer att ställa in rätt ton i rummet.

Parkettgolv i trä

Parkett i trä är avgjort parisisk. Trä passar bra i alla färger och alla typer av dekor, medan parkettdesignen ger golvet lite återhållsam känsla. Att välja en mörk fläck ger dig en elegant kontrast med vita väggar.

Detaljerade lister

Ett klassiskt element för ett parisiskt vardagsrum är stora och små lister. Dessa kan inkluderas var du än vill: krona väggarna, ovanför bottenbrädorna, runt eldstaden eller i taket. Det handlar om att utforma väggarna neutralt för att ge karaktär och inte begränsa dekorationspotentialen. Oavsett om du använder lister i taket eller inte, är en takmedaljong den perfekta accenten för att markera ett annat måste på listan: en ljuskrona! Listorna du väljer kan vara raka och strömlinjeformade eller mer utsmyckade, beroende på vad som passar din personliga stil.

Raffinerade ljuskronor

Som nämnts ovan är en sofistikerad ljuskrona ett måste för ett elegant vardagsrum i Paris. Det ger inte bara en sofistikerad känsla, det balanserar också utrymmet. Om möblerna är moderna och utrymmet förlitar sig på andra element för en antik touch, kan en vacker ljuskrona i vintage-stil krydda rummet på rätt sätt. Om vardagsrummet domineras av äldre möbler kan en modern ljuskrona få rummet att kännas som rätt fransk mix. Om du tvekar väljer du kristall som du aldrig kan gå fel med.

Enastående öppen spis

Låt din eldstad sticka ut. En distinkt surround och en snygg kamin tar en enkel öppen spis till en ny nivå. Den stora spegeln – ett annat vanligt element i parisisk inredning – kompletterar utseendet. Lister, dekorationer och en upphöjd prydnad ökar den allmänna atmosfären.

25 Idéer för parisiska eleganta vardagsrumsdekorationer - DigsDi
PARIS: FÖRE OCH EFTER!  |  Paris vardagsrum, parisiskt boende.
25 Idéer för parisiska vardagsrumsdekorationer - DigsDi
Mood Board måndag: En grå fransk Paris Chic Living Ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*