Overknees stövlar

Overknees stövlar

Overknees var en riktig hit på 80-talet. Idag är de helt ”in” igen. Dagens modemedvetna kvinna har verkligen minst ett par av dessa stövlar i sin garderob. Overknees gjorda av slät eller mocka föredras, men overknees erbjuds också i färg. Overknee stövlar passar perfekt med smala jeans eller leggings.

egenskaper

Overknees är en variant av damstövlar som nyligen blivit allt populärare hos unga kvinnor och kännetecknas av en särskilt högskuren axel. I motsats till traditionella stövlar för kvinnor, som vanligtvis träffar strax under eller lite längre under knäet, går det utöver det. Axeln som sträcker sig några centimeter över knäna är därför karakteristisk.

Material och färger

Overknees finns vanligtvis i läder eller äkta läder, men också i tyg eller mocka och naturligtvis i olika färger, varigenom färgerna svart och brun har visat sig vara de mest populära variationerna i detta avseende, liksom klassiska stövlar och fotkängor .

Under lång tid ansågs overknees i allmänhet otäcka och sexiga, särskilt när det gäller modeller i lackdesign. Dessa nya overknee-modeller har för länge sedan tappat den här bilden, eftersom de är baserade på klassiska stöveldesigner i läder och skiljer sig endast i stövlarnas högre axel.

svarta overknee stövlar, svart jacka  Kniehohe stiefel, Overknees.
My Overknees Outfit med överdimensionerad huvtröja och rund solglasögon
Second Life Marketplace - [CT] "Sweet like a Tiger" Brown Outfit.
kläder överklädda stövlar vit kappa svart & vit klädsel  Varje vecka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*