Overknees för kvinnor

Overknees för kvinnor

Overknee, även känd under namnet Över knästövlarna, över knästövlarna eller lårhöjdernaär en typ av bagage som kännetecknas av sin extra långa axelhöjd. I motsats till andra stövlar med långa axlar sträcker sig dessa inte till knä för överknee, vilket är fallet med långärmade stövlar, eller till bärarens knä för ridskor, men som namnet antyder, bortom knäet till mitten eller till slutet av låret.

Från herrskor till damskor – överknee genom tiderna

Lårhöga stövlar kom på 15-talet men vid den tiden erbjöds de bara som herrskor och bara bärs av män. Som stövlar med ett särskilt högt skaft passade stövlarna perfekt för att skydda knän och sken från skador och väder under strid eller jakt.

Dessutom användes långväga modeller för att lagra saker säkert med dem. Dock var försäljningen av överkneesar sannolikt oförändrad vid denna tidpunkt. Även med uniformer tillhörde de Overknee stövlar med bred axel till den fasta komponenten I början av 1900-talet började högklackade stövlar tappa sin betydelse i herrskor, och idag kan de hittas Overknee stövlar i herrkläder mestadels bara som användbara skor, såsom skyddsutrustning, en del av uniformer eller fetischområden.

På dammode fick överknee stövlarna på grund av Sändning 1961 “Med ett paraply, charm och bowler hatt”Huvudpersonen Emma Peel kombinerar overknees över affärsdräkten och förändrar därmed bilden av overknees, som tidigare bärs av kvinnor främst för erotiska ändamål i sovrummet hemma eller uttryckligen av sexarbetare.

Overknees för kvinnor - fashiondiys.com 2020 |  Stövlar, höga lår.
Overknees för kvinnor, #Heels #Overknees #Women |  Stövlar, lårhöga.
fashforfashion -♛ STILINSPIRATIONER♛: overknees |  Mode, högt.
Overknee striggings |  FAL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*