Övergiven Shed Barn Home

Studio La Firme, arkitekt Louis Beliveau, renoverade en sjaskig ladugård i Quebec genom att förvandla sin ihåliga kärna till ett fritidshus för två stadsbor. Arkitekterna demonterade ett gammalt skjul och flyttade det till en ny plats på en bondgårdsmark.

Eftersom grunden måste bearbetas var varje räddningsbar bit av den ursprungliga hemlockkonstruktionen numrerad och lagrades noggrant. Arkitekterna uppdaterade sedan ladan med lokal hemlock granbeklädnad ute och inne, samt flera fönster och ett nytt metalltak. Målet var att behålla den rustika karaktären utan att kompromissa med modern komfort och de nydesignade rumsdelarna följde den befintliga träkonstruktionen.

Huset ligger inbäddat i en sluttning och nås via en gångbro som leder till husets huvuddel på mellanvåningen. En källare och en första våning kompletterar fastigheten med tre våningar. Inuti finns vita, ljusa rum med vita ekgolv, vitkalkade träväggar och synliga träbjälkar och pelare. De stora fönstren erbjuder spektakulär utsikt över Sutton Mountains och det orörda jordbrukslandskapet.

Ingången, innesluten i glasreklam, leder till en dubbelhög matsal med en 10,6 m hög glasvägg. På ena sidan av matsalen finns ett kök med ljusgröna skåp och vita diskar. Ett vardagsrum ligger på motsatt sida och har två grå soffor, ett ljusgrått soffbord och en mörk vägg med öppen spis. Bottenvåningen avrundas av ett TV-rum, ett rum med biljardbord och gästtoalett. En ståltrappa med pulverlackerade vita steg leder till fyra sovrum och tre badrum, som är ordnade i U-form. Detta lämnar en öppning med utsikt över matbordet nedan.

La Firme förvandlar övergivna skjul till Quebecs hem The Barn - Dezeen.
La Firme förvandlar övergivna skjul till Quebec-huset The Barn |  Hem .
Abandoned Barn Photography Rural Decay av JillianAudreyDesigns.
Antonin Ziegler täcker övergiven ladugård i zinkplattor för att skapa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*