Organiskt futuristiskt hus

Organiskt futuristiskt hus

House In The Landscape av det ryska företaget Niko Architect är en organisk, futuristisk bostad integrerad i ett konstgjort landskap i en by utanför Moskva. Med hänsyn till begränsningarna för visuell kontakt med den yttre miljön, planerar projektet byggandet av en privat zon med landskap, en formad terrass och en intilliggande vattenkropp. Huset, utvecklat från utsidan inåt, är kopplat till det yttre utrymmet och bildar en kontinuitet av det ömsesidiga flödet av landskapet in i byggnaden och byggnaden in i landskapet, förstärkt av ett grönt tak där det finns en trädgård med ved och örtväxter.

Niko Architect organiserade interiören enligt principen att integrera ”hemmagalleriet” i bostadsutrymmet och använde byggnadsramen som bakgrund för dekor och konst, skulpturer, dekorativa element med dolda japanska teman och symboliska former. Varje möbel tolkas som ett konstverk, medan konstföremål också fungerar som zonelement i levande och icke-levande utrymmen och spårar rörelseriktningen.

Det gemensamma bostadsområdet är uppdelat i tre zoner: ett kök-matsal, ett öppet område med öppen spis och ett kaffehörn. Köket separeras optiskt från huvudbostaden med en skiljevägg med ett runt hål, vilket förstärker den kontinuerliga dialogen mellan zonerna och pekar på den klassiska symboliken i japansk kultur. Det öppna området har också en rund, nästan stängd form och är interiörens kompositionskärna som symboliserar två balanserade halvor – yin och yang. Belysningen är inte bara organiserad funktionellt utan också en del av den organiska arkitekturen och betonar byggnadens arkitektoniska särdrag.

niko-arkitekt väver organiska, futuristiska hus i konstgjorda.
Biomorphic House av Pavie Architects & Design |  Arkitektur.
ekologiskt hus i naturen  Hus i naturen, Hippiehus, Organiskt.
Organic Meets Futuristic Architectural Design: House in The Landsca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*