Mysigt modernt hus för barnstil

Mysigt modernt hus för barnstil

Elliott Architects designade det här lada-liknande huset i Tyne Valley, England, med bostadsyta med dubbla höjder under ett brant gaveltak. Huset heter North Bank.

Trots sitt lantliga läge ligger huset nära vägen och har grannar på tre sidor. Den är utformad för att se ut över Tyne Valley i norr och Pennines i söder. Husets form refererar till det närliggande Causeway House, ett gammalt bondgård med ett av de få återstående exemplen på ett svart halmtak – den förlorade konsten av ljungstrå. Medan silhuetten av den nya byggnaden återspeglar den branta takhöjden för dessa gamla strukturer har halmtaket ersatts med en mer modern zinkfinish. Metall valdes för att hänvisa till de närliggande smältverken från 1700-talet. Beklädnaden slutfördes av kunderna med Douglasgran från regionen. “

Spredt över två våningar ligger hälften av bottenvåningen i en dubbelhöjd, söderläge vardagsrum, matsal och kök. Den andra hälften, lite högre upp, har en studie och en studie. På övervåningen finns två större sovrum i båda ändarna av huset och två mindre i mitten, åtskilda av ett badrum. Fyrkantiga fönster på bottenvåningen och takfönster i det branta taket följer solens väg hela dagen, med djup inredning som skapar sittplatser. Husets dubbla höga vardagsrum ligger i centrum. Det ligger under det exponerade gaveltaket i trä och omges av ett inre fönster från sovrummet ovan. Ljusbrun förseglad gips täcker innerväggarna i detta rum och skapar en rustik yta som komplimangerar takets struktur.

Mysigt modernt hus i lantlig stil på landsbygden i England - DigsDi
Liten och mysig modern semester för barnhus i Vermont |  Modern ladugård.
Liten och mysig modern semester för barnhus i Vermont |  Barnhus.
Liten och mysig modern semester för barnhus i Vermont |  Modern ladugård.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*