Mysigt Ibiza-hus

Mysigt Ibiza-hus

Inredningsarkitekt Jurjen van Hulzen designade ett hus på ett avlägset berg i den ojämna norr om Ibiza, Spanien. Det 100 år gamla lagret, som tidigare fungerade som verkstad och förråd, har omvandlats till ett modernt gästhus- och skyltfönsterprojekt för formgivarna.

Byggnaden övergavs utan rinnande vatten eller el – allt lades till för att göra huset beboeligt. Designarna installerade solpaneler för varmvatten, golvvärme och el, vilket gjorde huset oberoende av elnätet och självbärande. Konstruktörerna behöll den traditionella byggnadsstrukturen och betonade karaktären av lokala material som betonggolv, stenväggar putsade med krita och lera och ”Sabina balkar” gjorda av träd som bara växer på ön.

Van Hulzen designade huset så att det erbjuder ett stort, öppet utrymme på södra sidan med utsikt över hela dalen. Huvudrummet är anslutet till den privata terrassen och skapar ett stort socialt område. Området blåser in i matsalen, som har en inbyggd bänk och takfönster. De två sovrummen vetter mot norra sidan och håller dem skuggiga och svala. Du delar det fristående badkaret med manövrerbara fönster som öppnas mot eldstaden och utanför. Badrumsgolvet i terrakottakakel med fiskbensmönster är en modern känsla för traditionella spanska golv.

Loftet var utformat för att vara ett bekvämt och modernt utrymme som smälter in i den omgivande naturen. För att njuta av utsikten över bergen och njuta av omgivningen placerades en yogaplattform på taket och en frukt- och grönsaksträdgård skapades. De olika kontrasterna dominerar projektet: gammalt och nytt, elegant och rustikt, ljust och mörkt, grovt och mjukt, vilket skapar en estetisk balans.

Mysigt Ibiza-hus med traditionell estetik - DigsDi
Mysigt Ibiza-hus med traditionell estetik |  Casas de campo.
Mysigt Ibiza-hus med traditionell estetik - DigsDi
respektfull-renovering-vacker-ibiza-finca-19 |  Estilo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*