Multigenerationell heminredning

Många människor bor idag i flera generationers hem på grund av stigande hem- och sjukvårdskostnader. Vissa av er kanske säger att det handlar om obehag att leva så här, men att leva med sin familj har också sina egna fördelar. Om du av någon anledning bor i ett hem med flera generationer, här är några tips som hjälper dig att skapa ett bekvämt utrymme för alla.

Tänk på tillgänglighet

Flera generationers hem kräver ett öga för tillgänglighet. Även om mor-och farföräldrar kan röra sig lätt nu kan tänkande framåt spara ökande smärta i framtiden. Genom att skapa utrymmen som är rullstolsanpassade känner sig äldre invånare alltid välkomna. Öppna konceptlayouter är bra för att ta sig runt. Om du konfigurerar sovrummen så att alla enkelt kan nå sitt privata bostadsutrymme kan alla förbli så oberoende som möjligt. Ge sovrum på första våningen för de äldre invånarna och gör alla andra sovrum på andra våningar. Vissa sovrum på första våningen och andra på andra våningen kan skapa en naturlig åtskillnad mellan generationerna.

Använd varje tum

Med flera familjer som bor i samma hus är varje kvadratfot viktigt. Var kreativ med alla rum i huset och du kommer att känna dig mycket mer bekväm. Kom ihåg att konvertera några av de mindre använda områdena i huset, som vinden, källaren eller garaget, till de områden som kan behövas. Tänk om syftet med varje rum och förvandla förvaringsutrymmen till bekväma vardagsrum. Integrera multifunktionella lösningar och funktionella möbler i ditt hem.

Njut av svitlivet

Om du har turen att omforma ditt hem från grunden, be din arkitekt att hjälpa dig att konfigurera sviterna för varje generation. Badrumsdelning kan vara ett stort problem i flera generationens hushåll, och du kan enkelt minska dessa konflikter innan de ens börjar. Att ha ett privat sovrum och badrum för farföräldrar och föräldrar och ett glad och roligt badrum för barn kan ta trycket från de mest trafikerade rummen i huset.

3 flertalet generationens heminredningstips och 23 idéer |  Modernt.
3 flertalet generationens heminredningstips och 23 idéer |  Decoración de.
Lennar planer för flergenerationella hem |  Husets planritningar.
3 flertalet generationens heminredningstips och 23 idéer - DigsDi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*