Modernt svart tornhus

Detta svarta hus byggdes av Glamuzina Paterson Architects-studion och ligger på en brant Nya Zeelands plats som är tillgänglig ovanifrån och via en slingrande väg mellan träden. Varför svart Det är ett försök att skapa en visuell harmoni mellan arkitektur och natur. Huset har en tornliknande design eftersom ägarna ville ha ett hus bland trädtopparna och ville bevara det omgivande landskapet så mycket som möjligt. Den har en bottenvåning med ett litet fotavtryck på endast 47 kvadratmeter och ytterligare övre våningar som är ännu mindre med en diameter på 34 kvadratmeter.

Huset byggdes med en blygsam budget och upprätthåller en enkel estetik inifrån och ut baserat på funktionalitet. De två yttre däcken följer landets konturer och skapar en nära koppling mellan interiören och utsidan. Den norrläge fasaden är helt utsatt för den vackra trädtaket och har stora glaserade ytor som ramar in den här vackra utsikten. Husets interiör är uppdelad i fyra nivåer, vilket gör en tydlig skillnad mellan de olika områdena och deras specifika funktioner.

Köket och matsalen, till exempel, är något upphöjda och ger intrycket av ett nedsänkt vardagsrum. Samtidigt är vardagsrummet ett dubbelhöjdsrum som trots sina reducerade dimensioner känns väldigt lätt, luftigt och rymligt. Användningen av återvunnet trä för golvet och det varma och jordnära urvalet av ytor och färger skapar en mycket trevlig och bekväm atmosfär i hela svarta huset.

Samtida hemfoton: Hitta samtida hem och samtida.
PLUG-arkitektur |  Casa torres, Arquitectura, Arquitectura.
Corner Bar |  Cantinas para casa pequeña, Bar en casa, Barra de bar.
Ulrich Franzen - Towers Residence - Essex, CT - 1957 (3 av 3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*